Kus jezelf gezonder!

CUPPING DE NIEUWE MANIER VAN MASSEREN

Therapeutische cupping heeft genezende werking!

Cupping therapie bij kinderen! Therapeutische cupping wordt over de hele wereld gebruikt voor verschillende klachten en heeft vaak hele goede resultaten. Het wordt gebruikt bij alle leeftijdscategorien ook bij kinderen. Ondanks dat cupping vaak besproken wordt bij volwassenen. Heeft cupping zich ook bewezen zeer nuttig te zijn bij kinderen. Ongeacht de leeftijd is het belangrijk een goede anamnese af te nemen evenals een veilige en logische wijze van behandelen. 

Wanneer je besluit om met cups te werken bij kinderen hou dan in acht de jonge anatomie en de algemene houden van het kind. Dit bespreken wij in dit artikel.

Gebruik van cups bij kinderen.

Terwijl de meeste verschillende cupping kan toegepast worden zoals: vuurcuppen, staande cupping, bewegende cupping, rubbere cupping en de Bellabaci medische silicone cupping. Moet je wel rekening houden met een paar hele belangrijke aspecten bij cupping therapie bij kinderen.

Het jeugdige karakter en de jongere lichaamssamenstelling.

De ontwikkelingsstadia

En de onvoorspelbare speelse karakter

Lichaamsbouw

Het belangrijkste element om te overwegen of je cups zou gaan gebruiken bij kinderen is de toestand van hun jonge lichaamsbouw. Ze zitten nog in de groei en veranderen continue om uiteindelijk een volwassen te worden. Hun huid en spieren zijn nieuw, zacht en ontwikkelen zich. Hoe jonger hoe meer kans op plekken als je ze te lang laat staan. Vaak verwarren mensen de cupping plekken met bloeduitstortingen. Dit gebeurt alleen als je ze te lang en te veel vacuüm gebruikt op 1 plek. 

!Dit gebeurt dus alleen bij verkeerd gebruik en er kan dan weefselschade aangericht worden. 

Cupping voordelen bij kinderen

Te gebruiken bij:

*Spierspanning

*Spijsverteringsproblemen (obstipatie en koliek)

*Longaandoeningen (astma, chronische bronchitis, taaislijmziekte)

Het is belangrijk dat je de juiste cups gebruikt zodat je goed kan zien wat er onder de cup gebeurd met de huid. Zie je dat de huid snel reageert of dat er plekken komen haal de cup er dan af. Vermijd de hele donkere cupping plekken. Werk niet te lang bij kinderen onder de 7 kan vijf minuten al voldoende zijn. Bij oudere kinderen zou 10 minuten kunnen maar hou de huid en het kind goed in de gaten. 

Bovendien zal er natuurlijk altijd kans zijn op een plek, dit is niet erg. Maar een kind zou dit kunnen ervaren als niet leuk of niet goed. Dus daarom vermijden. De meest voorkomende fout bij cuppen is dat men denkt dat je plekken moet veroorzaken om een therapeutische werking te hebben, maar dit is onjuist. Met bewegende cupping of staande cupping heel even hoef je geen plekken te veroorzaken en heeft toch super mooie resultaten en geeft een ontspannen werking.  

Let op!

Waar je ook op moet letten is dat hun lever nog niet volgroeid is tot hun 18e levensjaar. Cupping zorgt voor dat afvalstoffen worden afgevoerd. Het te veel afvoeren in één keer kan te veel zijn voor hun systeem wat ze aankunnen om dit te verwerken, waardoor ze kwetsbaar zijn voor een groot aantal negatieve reacties zoals zich ziek voelen, hoofdpijn of misselijk. 

Daarom, hou rekening met de jongere leeftijd van je klant en gebruik je therapeutische professionaliteit om te oordelen of je cups kunt gebruiken. Overweeg hoe je een massage zou geven aan een kind van vijf jaar of aan een tiener. 

Stadia van Jongeren

Zuigelingen: Elke cupping die je bij hun toepast moet zachtjes toegepast worden en met kleine cups en voor korte tijd. Je kunt dan evt. de zachte facial cups of bambino facial cups gebruiken. Voorbeelden om bijv. cups te gebruiken is bij spijsverteringsproblemen (constipatie of koliek) of bij longaandoeningen (ademhaling congestie en aanhoudende hoest} 2-5 minuten

2-10 jaar: Jonge kinderen kunnen iets meer cupping krijgen dan een zuigeling, maar vergeet niet hun zachte weefsel is kwetsbaar en is nog steeds in ontwikkeling. Cups kunnen gebruikt worden voor spijsverteringsproblemen of longaandoeningen maar ook evt. bij eventuele spier of spanningen in het zachte weefsel die aanwezig zou kunnen zijn. Gebruik hiervoor ook evt. de facial of bambino cups als dit goed gaat de zachte body cup. Niet langer dan 5 minuten

11-18 jaar: cups kunnen ook positieve effecten hebben in hun tienerjaren. Ook hier kan het gebruikt worden voor spijsverteringsproblemen of longaandoeningen. Maar je kunt ze nu ook zeker inzetten voor spierspanning of letsel gerelateerd aan sport en andere fysieke activiteiten. Je zou nu iets meer regelmatiger de cups kunnen gebruiken, langzaam opbouwen. Maar onthoud ook dat dit weefsel nog in ontwikkeling is en dat te veel losmaken van afvalstoffen een belasting kan zijn van hun lever.  Je kunt facial, bambino of de body cups zacht. Niet langer dan 10 minuten.

Leuke manieren om cups te gebruiken bij kinderen.

Werken met kinderen kan een hele uitdaging zijn omdat ze vaak angstig of nerveus zijn. Sommige kunnen niet stil zitten of liggen. Terwijl de cups een hulpmiddel zijn om te gebruiken kunnen ze ook dienen als speelgoed om toegang te krijgen tot het werken met het kind. Heb wat pret met hen! Je kunt het kind evt. een kleine bambino of zachte body cup geven om mee te spelen terwijl jij met andere cups gaat werken. Laat eventueel bij de moeder laten zien op de arm hoe de behandeling in zijn werking gaat. Benoem ook niet dat het pijnlijk is maar dat het eventueel prikkelend kan aanvoelen. 

Tot slot

Herinner dat cupping bij kinderen niet pijn mag doen. Lieg niet tegen het kind want dan schaad je het vertrouwen en willen ze nooit meer cupping toegepast krijgen. Dus absoluut geen sterke vacuüm toepassen. Maak plezier van te voren dat je begint, zet bijv. bij jezelf wat cups op het gezicht en haal ze er snel af of ik laat ze ploppen in mijn hand. 

Als je cups gaat gebruiken bij kinderen vergeet dan niet dat je ze behandelt als een individu en evalueer de behandeling. Heb veel plezier met cuppen.

bron: Shannon Gilmartin and IIkay Zihni Chirali

blog over Bellabaci cupping massage

Rochelle heeft een passie voor cupping. Welke effecten het heeft op het lichaam. Je kunt alles aan haar vragen en wil je helpen naar het beste resultaat! Je kunt mij altijd Whats appen of mailen. 06-55343924

Deel onze berichten dat zou ik super tof vinden. Ik vind dat iedereen moet gaan cuppen dit is super gezond voor het lichaam.