Kus jezelf gezonder!

CUPPING DE NIEUWE MANIER VAN MASSEREN

Wat is cupping

Cupping!

Wat is Cupping therapie? Cupping therapie is een ongelooflijk oude en universele behandelwijze die zowel in het oosten als in het westen voorkwam. In het Sjamanisme waren de primitieve sjamanen gespecialiseerd in het uitzuigen van ziektes en zwaktes uit het lichaam doormiddel  van uitgeholde horens van dieren. Cupping was een manier om gif uit slangenbeten en wonden te halen. De therapeutische toepassingen van cupping zijn in de loop van de tijd steeds verder verfijnd onder invloed van de diverse culturen die cupping zijn gaan gebruiken. Ook werden de hoorns vervangen door cups van bamboe, die vervolgens werden verruild voor glazen cups.

 

Cupping in China!

De oudste verwijzingen naar het gebruik van cupping zijn afkomstig uit China. Samen met Tuina massage, acupunctuur en kruiden. Cupping maakt deel uit van deze traditionele lichaamswerken en fysiotherapie van de Chinese geneeskunde. Geschriften uit 28 na. Chr. en een traditioneel gezegde beweren dat acupunctuur en cupping, meer dan de helft van de kwalen genezen. Cupping wordt toegepast op de acupuntuur punten. Volgens de Chinese geneeskunde stimuleert cupping de bloedcirculatie en heft blokkades van Chi op. Ook verhindert cupping dat ziekteverwekkende invloeden van buitenaf grip krijgen op iemand met een verzwakte lichamelijke gesteldheid. een verzwakte lichamelijke gesteldheid is vaak het resultaat van een verzwakte “Jing Chi” wat staat voor essentiële vitale levensenergie. Dit kan vervolgens leiden tot een verzwakt “Wei Chi” of immuunsysteem. Cupping zou in China ook gebruikt zijn bij operaties om het bloed weg te leiden van de plek waar geopereerd werd.

 

Cursus gehad van IIkay Zihni Chirali

Cupping in Egypte!

Ook in Egypte was men al vroeg bekend met het gebruik van cupping. Hier ontstond ook een tweede stroming de “wet ” cupping in het Arabisch genoemd Hijama is een Islamitische Sunnah (levenswijze Profeet). Het is een lichaamstherapie die ervoor zorgt dat onder andere slecht bloed uit het lichaam wordt gezuiverd.  ijamah komt van het Arabische woord “Zuigen”. Hijamah is een geneesmethode waarbij wordt gewerkt met een cup welke geplaatst wordt op bepaalde punten van je lichaam. Door op deze punten een klein aantal sneetjes aan te brengen, wordt er middels een pompje het lucht uit de cup gezogen waardoor er een negatieve druk ontstaat. Door deze negatieve druk, komt het overbelaste (onreine) bloed eruit. Vanuit Egypte hebben de Grieken het overgenomen.

Cupping verovert de wereld!

Cupping werd tegen het einde van de 17e eeuw op grote schaal toegepast door zowel Europese als Amerikaanse artsen. Onderzoeksrapporten uit de 19e eeuw en een samenwerkingsverband tussen de voormalige Sovjet-Unie en China bevestigden de klinische werkzaamheid van cupping. Cupping werd een officiële therapie, die in alle Chinese ziekenhuizen werd gebruikt. Het werd onder andere veelvuldig toegepast bij ontstoken borsten en borstvoedingsstoornissen. De bekende borstpomp is hier later van afgeleid.

 

The art of Bellabaci massage

De Bellabaci massage is een gemoderniseerde en vereenvoudigde versie van de oude traditionele Chinese cupping therapie. We kunnen met deze massage cosmetisch werken en therapeutisch. De Bellabaci massage is zonder cupping plekken zoals bij de traditionele cupping therapie. Laten we de cups staan dan krijg je natuurlijk wel deze “Cup Kiss” een cupping plek. Deze massage wordt gedaan met behulp van Bellabaci medicinale siliconen vacuüm cups, door in het midden van de cup te knijpen en op de huid te plaatsen ontstaat er in de cup een vacuüm wanneer deze langzaam wordt los gelaten. Door de cups in een bepaalde volgorde te verplaatsen is er een nieuwe succesvolle behandeling ontwikkeld. Deze nieuwe behandeling heeft een ontspannende en helende werking.  Het maakt verklevingen los, het voert afvalstoffen en vocht af en brengt zuurstofrijk bloed naar stagnerende spieren en de huid. Deze behandeling is in vele massages te integreren.

Waarom de Bellabaci cups?

Zachte cups

Voor een gevoelige huid, bij oedeem, rokershuid, oudere huid, lichte couperose, kleine spataderen, of gevoelig voor spataderen. (niet over spataderen heen)

Medium cups

Voor een huid die al wat meer kan hebben, dit zijn de Super cups (alleen voor het lichaam), ik raad wel altijd eerst te body cups te gebruiken ben je gevorderd evt. de Super cups. 

Harde cups

Voor intensief gebruik, als je dieper het weefsel wilt bereiken. Als je al wat meer kan hebben en het niet heel pijnlijk meer is gebruik dan de harde cup. 

Schoonmaken cups!

Het beste is om de cups af te spoelen met lauw water en te reinigen met een desinfecterende zeep (dettol handzeep of unicura handzeep) Deze beste getest. 

Niet laten weken, uitkoken of in de vaatwasser! Gebruik geen minerale olien deze zitten vaak in de goedkopere merken en alcohol daar worden onze cups hard van en gaan scheuren en verkleuren. Mocht de cups te hard zijn geworden kan je nog proberen om in kokend water te leggen. Tussen de 5-10 jaar adviseren wij nieuwe cups te kopen. En bij heel intensief gebruik waarschijnlijk al eerder.