Kus jezelf gezonder!

CUPPING DE NIEUWE MANIER VAN MASSEREN

Cellulite

Kus je cellulite vaarwel!

Heb jij ook last van die vervelende putjes en verklevingen op je benen, armen, buik of billen? Met de body cups en super cups kan jij nu deze strijd aan. Zonder dat het te veel pijn doet en weinig blauwe plekken. Wij werken met medische silicone cups en de cups kun je reguleren ter plekke. Wij zijn de     nr 1 in cupping en geven ook Workshops voor professionals en online voor consumenten. @home

Wat is het verschil
tussen cellulite en cellulitis

Cellulite zijn de ontsierende vervelende putjes, bobbeltjes in billen, armen, buik of benen, men noemt dit ook wel sinaasappelhuid.

Cellulitis is eigenlijk een chronische ontsteking aan het bindweefsel, een zeer pijnlijke aandoening.

Er zijn 4 oorzaken van cellulite. Het kan best zijn dat je ze niet alle vier hebt.

1. Stagnering van de bloed en  lymfecirculatie met daarmee gepaard gaande vochtophopingen
2. Verstopte vetcellen die samenklonteren en plakken vormen
3. Verklevingen van huidlagen
4. Verslapping van de huid

cellulite before and after

1. Stagnering van de bloed en lymfecirculatie

Bij slechte doorbloeding ontstaan op diverse plaatsen in het lichaam ophopingen van vocht en afvalstoffen. Als de afvoer van het lymfevocht stagneert, blijven afvalstoffen te lang zitten, ze kunnen een dikke brij vormen, met gevolg dat deze tussen de vetcellen blijft zitten.

Het is moeilijk om de lymfe te activeren. Het lymfestelsel wordt aangestuurd door hormonen. Bij verstoorde hormoonbalans houdt het lichaam vocht vast. Bijv. bij de anticonceptiepil.

2. Verstopte vetcellen die samenklonteren en plakken vormen

Wanneer de vetcellen overvol raken door een verstoorde bloed en lymfecirculatie, worden de afvalstoffen niet goed afgevoerd en blijven tussen de vetcellen hangen. Het intercellulaire vocht hoopt zich op en wordt vervolgens een slijmerige drap die de vetcellen aan elkaar doet plakken. De vetcellen vormen knobbeltjes. De vetcellen liggen naast elkaar en vormen een soort druiventrosjes. Doordat de vetcellen groeien hebben ze meer ruimte nodig waardoor de huid naar buiten wordt gedrukt. De druiventrosjes worden steeds groter en vormen na enige tijd eilandjes. Naarmate de cellen voller raken, worden ze ook onregelmatiger van aanzien. De bloedvaten en zenuweindjes, gelegen in de middelste en onderste huidlaag worden afgekneld vandaar dat cellulite ook pijnlijk kan aanvoelen.

3. Verklevingen van huidlagen

We spreken van verklevingen als de opperhuid, lederhuid en onderhuid aan elkaar geplakt zijn. Daarbij is de vetlaag, gelegen in de onderhuid, ook nog eens verkleefd met de spieren. Daardoor doet beweging pijn. Pijn bij aanraking wordt veroorzaakt door zenuwcellen die afgekneld worden. Verklevingen komen vooral voor op de billen, de heupen en de dijen.
Vooral bij een verkleving in combinatie met harde samenklontering van vetcellen voelt de huid heel vast aan. Belangrijk om de verklevingen van elkaar los te maken.

4. Verslapping van de huid

Verslapping kan aangeboren zijn, een losse huidstructuur, het hangt. Het kan ook komen door leefwijze, zwangerschap etc. Een ernstig verslapte huid is dikwijls niet meer te herstellen.

Welke cups

supers cups

BODY CUPS

De bodycups hebben wij in hard en zacht. Je begint altijd met de zachte. Je bouwt het langzaam op. Ze zijn zeer handzaam makkelijk in gebruik. Als het te pijnlijk is kan je gelijk reguleren. Bij ons hoeft cupping geen pijn te doen, klein beetje. Alles heeft met techniek te maken. Je kunt ze inzetten voor het gehele lichaam. Waar je de huid maar wil verstevigen of waar maar ook cellulite zit.

SUPERCUPS

Deze hebben wij in medium. Dit houdt in ze voelen medium. Deze is eigenlijk voor de echte Bellabaci fan die eerst de body cups heeft uitgeprobeerd. Je hebt dan de gehele serie, body cups voelt zacht, super cups medium en de harde body cup is het meest pittige. Je krijgt twee super cups medium. Dat is het voordeel bij body cups, je krijgt een harde en een zachte dus je kunt afwisselen en ze zijn makkelijker in gebruik.  De diameter is 8cm.

Welke producten voor cellulite

Voor het verstevigen van de huid en vermindering van cellulite adviseren wij deze producten 

Er zijn verschillende Genies (onze serums) maar de Cellulite Be Gone Genie is speciaal voor het verstevigen en verminderen van cellulite. Wil je alles weten en lezen over dit serum en de andere  klik dan hier.

Het kan zijn dat jij evt. last hebt van lymfe problemen of last heb van eczeem, psoriasis, hoofdpijnen, pijnklachten en fibromyalgie ect. Dan adviseren wij evt. een andere genie?

Waar wil jij aan gaan werken? Dat is het belangrijkste!

Voor het lichaam de bodycups hebben wij harde en zachte cups, wij adviseren altijd deze te nemen. Ben jij echt een Bellabaci Fan dan kun je later altijd nog de Super Cups aanschaffen. Lees meer

Cellulite Be Gone

Vit-Ice ijsmassage

IJsmassage is een mooie aanvulling op de cellulite behandeling of het verstevigen van de huid en nog veel meer. Men vraagt mij altijd moet je ijsmassage doen bij de cups. Het hoeft niet maar het geeft zoveel meer waarden omdat ik soms merk met cuppen dat de huid wel iets rood wordt maar nadat ik het ijs doe dan wordt de doorbloeding nog meer gestimuleerd. Dus nog meer werking. Ook verzacht het een beetje als de cupping pijnlijk is. IJsmassage werkt op de doorbloeding, zenuwstelsel, spieren, lymfe ect.

Detox Essentiële olie

Aromatherapie is een bekende behandelingsmethode die om de emoties op natuurlijke wijze te verheffen en depressieve toestanden te verbeteren.

Etherische olie komt binnen 2 minuten in de bloedbaan en cellen, wat een snelle gezondheids- en welzijnsboost is voor het lichaam, geest en ziel. Het is ook bekend dat etherische oliën boordevol voedingsstoffen zoals vitamines en antioxidanten zitten, waardoor het lichaam aanvallen kan afweren door het immuunsysteem te ondersteunen. Studies tonen ook aan dat etherische olie de emoties beïnvloedt wanneer de moleculen de hersenen binnen 22 seconden bereiken. Dit brengt gevoelens van kalmte teweeg, omdat het de geest verheft en de geest opruimt en de emoties in balans brengt.

Bellabaci concentraten
scrubhandschoen

Coppermitt (scrubhandschoen)

Deze koper scrubhandschoen kun je droog gebruiken of nat maken met water. Door over de huid heen te wrijven verwijder je de dode huidcellen waardoor de genie daarna beter wordt opgenomen. De koper die verweven zit in de handschoen heeft een anti-aging effect. Dankzij SOD superoxidedismutase een enzym die vrije radicalen bestrijdt. De belangrijkste oorzaak van veroudering. Het zorgt voor een gladdere, jonger uitziende huid. Je kunt hem in de wasmachine doen en herbruiken. Dus ook eco-vriendelijk

Extra detox voor je lijf

Cocobaci oilpulling

Cocobaci oilpulling

Oilpulling!  Is een oud remedie vanuit de Ayurveda.  Het zorgt ervoor dat de plaque en bacterien loslaten en daarna uitgespuugd moeten worden samen met de Cocobaci. Cocobaci is een mondverzorging op natuurlijke manier. Het zijn 15 zakjes met als basis kokosolie en daarbij Etherische olie, mint, citroen met een beetje venkel en framboos. De nieuwste is met granaatappel. Ook is er een een Cocobaci Black met 2% houtskool die ervoor zorgt dat de tanden wat witter worden. Wil je wat meer weten van Cocobaci klik dan op de knop hieronder. 

Previous
Next

workshops!