Verbetering sportprestaties met Bellabaci Cupping Therapie


Cupping Therapie, myofasciale decompressie of cupping massage is een holistische behandeling die veel atleten op dit moment ondergaan voor het herstellen van letsel en om hun atletische prestaties te verbeteren. Ook ijsmassage wordt hiervoor gebruikt om zwellingen te verminderen, de spierspanning te ontspannen, de doorbloeding extra te stimuleren.

Het is onduidelijk waar cupping is ontstaan, hetzij bij de oude Egyptenaren of de Chinezen, maar de theorie is hetzelfde.
Net als de meeste andere vormen van letselherstel zorgt cupping ervoor dat door toenemende bloedtoevoer naar het getroffen gebied, de spieren ontspannen en het herstelproces versnelt.

Hieronder worden de voordelen van een Cupping massage sessie beschreven:

  • Verminderen van gespannen spieren en verklevingen. Dit is de belangrijkste reden waarvoor atleten deze therapie nodig hebben.
  • Het stimuleert de doorbloeding. De huid wordt door de zuigkracht in de cup omhoog getrokken waardoor er een vacuüm ontstaat tijdens een sessie, dit zorgt ervoor dat het zuurstofrijke bloed, glucose, mineralen, hormonen sneller naar het behandelde gebied gaat waardoor sneller herstel.
  • Vermindert ontstekingen. Door de verhoogde bloedtoevoer en door de huid los te maken van spieren en gewrichten zorgt ervoor dat de ontsteking vermindert doordat het vocht sneller gedraineerd wordt.
  • Cupping gaat heel goed samen met andere behandelingen. Zoals acupunctuur, reflexologie, fysiotherapie, triggerpoints etc.
  • De meest voorkomende atletische klachten die zijn behandeld met cupping therapie zijn: nek pijn, rugpijn, pijn in de schouder, pijn in de gewrichten, chronische spier onevenwichtigheden of spierspasmen en hielspoor. Je hoeft natuurlijk niet een atleet te zijn om de voordelen van cupping te ervaren. Je kunt cupping ook gebruiken om celllulite te verminderen of kleine spataderen! Er zijn ook andere voordelen naast letselherstel zoals; fibromyalgie, migraine, oedeem, littekens, artritis en chronische nek krampen zijn slechts enkele voorbeelden waarin cupping therapie wordt gebruikt.Wil je dat je pijn vermindert en verlichting ervaart?

Trakteer jezelf op de Bellabaci Aches and Pains Get Lost en de Bellabaci Body cups om het comfort terug te brengen in je leven!

Bezoek onze online winkel hier.

Happy Cupping!

Geplaatst in Geen categorie.