kus

De cup kiss wordt alleen veroorzaakt als je de cup een paar minuten op dezelfde plek laat staan of als je een super gevoelige huid of veel stagnatie hebt. Ontstaat er een vermeerdering van de hoeveelheid bloed (inflammatie), dit is geen blauwe plek.

DSC04877DSC04873Het immuunsysteem wordt gestimuleerd en er worden witte bloedcellen naar het gebied getransporteerd om het weefsel te herstellen.

Waar sprake is van stagnatie van bloed, lymfe, energie en cellulaire afval in het lichaam, zal cupping sporen achterlaten dat de stagnatie is verplaatst van de diepere weefsellagen naar de oppervlakte, waardoor vers zuurstofrijk bloed, glucose, mineralen en hormonen naar de onderliggende weefsels wordt verplaatst. Het zelf genezend vermogen van het lichaam wordt in werking gezet.

De kleur en het patroon van de cup kiss zegt iets over de stagnatie in dat gebied, het kan variëren van een fel rood tot donker paars. Meestal duurt het 3-7 dagen. Bij hele erge stagnatie soms twee weken. Als er geen stagnatie aanwezig is, zal er slechts een licht roze plek te zien zijn, welke in een paar minuten tot een paar uur verdwijnt. Plaatsen waar sprake is van oud trauma of letsel kan meerdere behandelingen vereisen om de stagnatie te verwijderen.

In de vervolg behandelingen zullen de plekken niet zo ernstig meer zijn als de ziekteverwekkers systematisch verwijderd wordt uit het lichaam.

Cliënten die de Bellabaci massage ervaren omschrijven de massage als verlichtend, ontspannend, soms wat gevoelig maar daar heeft men ook vaak klachten,  men voelt tintelingen en het geeft een diepe warmte zelfs na de behandeling. Als je met de cups masseert komen er geen plekken, maar kan het behandelende gebied rood worden door de stimulatie.

Happy Cupping!