Kus jezelf gezonder!

CUPPING DE NIEUWE MANIER VAN MASSEREN

lymfe cupping therapie


Lymfe cupping therapie

De lymfe cupping therapie geeft een boost aan de doorstroming en heeft ondersteunt bij een lymfedrainage. Of je nu vocht vasthoudt na lange vluchten of door heel de dag zitten of slechte doorstroming. Wil facial en body cupping helpen dit te verbeteren, ook de ongemakken hiervan. Bijv. onrustige benen. Heb je echt een lymfe probleem dan moet je super voorzichtig doen. Hier vertel ik meer over in de Workshop en vaak is het belangrijk onder begeleiding van een Huidtherapeut of Fysiotherapeut die oedeemgespecialiseerd is. Belangrijk bekijk ook de contra-indicaties. 

Wat zijn de Voordelen?

Wat is lymfe?

Lymfe Systeem

Het lymfesysteem speelt een belangrijk rol bij het afweersysteem. Lymfe is een vloeistof waar eiwitten, afvalstoffen en witte bloedcellen zitten. Lymfe wordt vervoerd door het lymfestelstel. Het lymfestelstel bestaat uit lymfevaten en lymfeklieren. Het is belangrijk voor de afweer tegen ziekten en infecties, en voor het opruimen van afvalstoffen uit de weefsels. Ook zorgt het lymfestelsel ervoor dat het vochtgehalte van de weefsels in het lichaam in evenwicht blijft. Bewegende cupping met de juiste uitleg kan een positieve uitwerking hebben op oedeem en bij het vasthouden van vocht. Lymfe cupping therapie heeft een andere techniek nodig dan bij cellulite. 

Welke cups

bodycups

FACIAL CUPS OF DE BAMBINO'S

Bij vochtwallen of het gezicht cuppen is het belangrijk dat je eerst bepaald welke huidsoort je hebt, een gevoelige huid of juist een huid die wat dikker is. Ik adviseer altijd met de zachte cup te beginnen. 

BODY CUPS

Bij oedeem therapie adviseer ik ook altijd met de zachte body cup te gebruiken voorlopig. Bouw het langzaam op. Werk vooral afvoerend naar de lymfe toe. De super cups adviseer ik echt als je vergevorderd bent.

de genie!

Circuflow

Geeft een boost aan al je systemen. Zoals de doorbloeding, lymfe en energie circulatie. Ook in te zetten bij couperose, kleine spataderen, cellulite, hormonale disbalans, reduceert stress. Niet gebruiken bij zwangerschap en borstvoeding. 

INGREDIËNTEN: gefractioneerde kokosnootolie, Cape Chestnut, St Janskruid, Bay Leaf, Bergamot, Kamille, Rosemarie, Cedarwood, Cipres, Juniper, Limoen en Lime

 

Revive Essentiële olie

Aromatherapie is een bekende behandelingsmethode die om de emoties op natuurlijke wijze te verheffen en depressieve toestanden te verbeteren.

Etherische olie komt binnen 2 minuten in de bloedbaan en cellen, wat een snelle gezondheids- en welzijnsboost is voor het lichaam, geest en ziel. Het is ook bekend dat etherische oliën boordevol voedingsstoffen zoals vitamines en antioxidanten zitten, waardoor het lichaam aanvallen kan afweren door het immuunsysteem te ondersteunen. Studies tonen ook aan dat etherische olie de emoties beïnvloedt wanneer de moleculen de hersenen binnen 22 seconden bereiken. Dit brengt gevoelens van kalmte teweeg, omdat het de geest verheft en de geest opruimt en de emoties in balans brengt.

revive essentiële olie

Copper Mitt (scrubhandschoen) en Facial Mitt (reinigingshandschoen)

Deze Copper Mitt (scrubhandschoen) is een weldaad voor je lichaam, deze zorgt ervoor dat de dode huidcellen worden verwijdert waardoor werkstoffen beter worden opgenomen, ook is het een goede voorbehandeling van cupping. Het stimuleert al de doorbloeding. Er zit koper in die een superoxidesmutase heeft dit geeft een anti aging effect. Je kunt deze droog op te de huid gebruiken of nat. De reinigingshandschoen moet je met lauwwarm water nat maken om het oppervlakkige vuil van je gezicht te verwijderen zelfs je waterproof mascara en make up gaat eraf. Beide zijn eco-vriendelijk. Je kunt ze in de wasmachine doen en herbruiken. Éen voor in de kast, één in de was en één op de wastafel is natuurlijk het beste.

Cryotherapie

IJsmassage heeft een positief effect op de circulatie zowel lymfe als doorbloeding. Het verbetert je immuunsysteem, kalmeert de huid en geeft een verbeterde doorbloeding en lymfestroom. Thuis kan je dit heel langzaam opbouwen met om de dag koud af te douchen en evt. met de Vit ice voor het lichaam en de Cryoglobe voor het gezicht. 

Vit ice ijsmassage lichaam

De Vit ice ijsmassage is een bakje daarin doe je water, 24 h in de vriezer en je maakt hem met warm water aan de onderkant warm dan kan je hem heel makkelijk eruit trekken. Je schuift je hand door de handel en je kan jezelf met ijs masseren. Het werkt verkwikkend, de doorbloeding wordt gestimuleerd ect. 

Cryoglobes gezicht

Deze bal is van chirurgisch staal gemaakt binnenin zit een vloeistof als je deze ook 24h in de vriezer legt dan bevriest de vloeistof en komt er een laagje ijs op de bal. Bekijk de instructies hoe te gebruiken of volg mijn Workshop. De bal kan roteren, effleureren en u-tjes maken. Goed voor vochtwallen, puffy eyes, doorbloeding, lymfe ect.

Workshops

Circuflow lijn

heb je vragen?

blog over Bellabaci cupping massage

Contact mij