Kus jezelf gezonder!

CUPPING DE NIEUWE MANIER VAN MASSEREN

Ben jij op zoek naar tools om je sport prestaties te verbeteren?

Cupping massagetherapie. Veel sport liefhebbers kiezen voor sportdrankjes. Bedenk dan wel dat als je hiervan te veel neemt dat dit consequenties kan hebben.

Bijvoorbeeld Hyponatriëmie is een ernstige aandoening die optreedt als er een te kort aan natrium in het bloed zit. Dit kan veroorzaakt worden door uitdroging maar vaker door te veel hydratatie. Harvard heeft een groep marathonlopers bestudeert, waarvan 13 procent een zekere mate van hyponatriemie had en diegene die sportdrank hadden gedronken, hadden net zoveel kans op hyponatriemie als diegene die gewoon water hadden gedronken. 

Een andere studie bleek dat het zuur, suiker en natrium in deze energiedrank tanden aantasten en er een grotere kans is van gewichtstoename. De reden is hiervan is dat je deze vaak in 1 keer moet opdrinken.

Het introduceren van Bellabaci cupping massagetherapie voor atleten!

De Bellabaci cupping massage is een veel gezondere manier om je lichaam te herstellen of te verbeteren. Het helpt ook om blessures te voorkomen. Als je voor het sporten de huid al op warmt met cupping. Als er een blessure of kramp is, geef jezelf dan een snelle cupping massage om de weefsels en spieren te helpen bij het herstel. Dit kan je om de dag doen tot dat de blessure over is. 

Waarom verbetert cupping massagetherapie de sportprestaties?

Wanneer we sporten, hebben je cellen zuurstof en glucose nodig om goed te functioneren. Een opbouw van verzuring in het bloed kan ervoor zorgen dat de sportprestaties uitblijven. De Bellabaci cupping massage zorgt voor o.a. voor het afvoeren van afvalstoffen en verbetert de doorbloeding. Maar werkt ook op het zenuwstelsel waardoor pijn vaak vermindert. Het geeft een boost aan je immuunsysteem. 

Alle voordelen van de Bellabaci cupping massage op een rijtje!

  • Verminderen van gespannen spieren en verklevingen. Dit is de belangrijkste reden waarvoor atleten deze therapie nodig hebben.
  • Het stimuleert de doorbloeding. De huid wordt door de zuigkracht in de cup omhoog getrokken waardoor er een vacuüm ontstaat tijdens een sessie, dit zorgt ervoor dat het zuurstofrijke bloed, glucose, mineralen, hormonen sneller naar het behandelde gebied gaat waardoor sneller herstel.
  • Vermindert ontstekingen. Door de verhoogde bloedtoevoer en door de huid los te maken van spieren en gewrichten zorgt ervoor dat de ontsteking vermindert doordat het vocht sneller gedraineerd wordt.
  • Cupping gaat heel goed samen met andere behandelingen. Zoals acupunctuur, reflexologie, fysiotherapie, triggerpoints etc.
  • De meest voorkomende atletische klachten die zijn behandeld met cupping therapie zijn: nek pijn, rugpijn, pijn in de schouder, pijn in de gewrichten, chronische spier onevenwichtigheden of spierspasmen en hielspoor. Je hoeft natuurlijk niet een atleet te zijn om de voordelen van cupping te ervaren. Je kunt cupping ook gebruiken om celllulite te verminderen of kleine spataderen! Er zijn ook andere voordelen naast letselherstel zoals; fibromyalgie, migraine, oedeem, littekens, artritis en chronische nek krampen zijn slechts enkele voorbeelden waarin cupping therapie wordt gebruikt.Wil je dat je pijn vermindert en verlichting ervaart?

Laat je evt. masseren door één van onze aangesloten Bellabaci therapeuten. 

De voordelen om bij een van onze aangesloten salons een massage te boeken is dat zij jouw gehele lichaam kunnen masseren. Zoals ik altijd uitleg zijn wij holistisch ons lichaam is 1 geheel. Als jij klachten heb in je schouders, kan dit ook uit je onderrug komen maar ook zeker vanuit de benen. De Bellabaci therapeut kan kijken welke behandeling bij jou het beste past de staande cupping of juist de bewegende cupping. Maar ook dat je zelf ter ondersteuning thuis ook kunt cuppen. Bijv. bij spierknopen of spierpijnen. 

blog over Bellabaci cupping massage

Rochelle heeft een passie voor cupping. Welke effecten het heeft op het lichaam. Je kunt alles aan haar vragen en wil je helpen naar het beste resultaat! Je kunt mij altijd Whats appen of mailen. 06-55343924

Koop nu! klik het plaatje aan. De Bellabaci Kit met handschoen of de Bellabaci Box zonder handschoen. Voor professionals hebben wij een leuke aktie 6 + 1 klik dan hier

Deel onze berichten dat zou ik super tof vinden. Ik vind dat iedereen moet gaan cuppen dit is super gezond voor het lichaam.