Kus jezelf gezonder!

CUPPING DE NIEUWE MANIER VAN MASSEREN

pijnklachten cupping therapie


Pijnklachten cupping therapie

De Bellabaci pijnklachten cupping therapie geeft vaak bij chronische klachten en bij pijnklachten een verlichting. Doordat het een prikkeling geeft aan het zenuwstel en deze weer door geeft aan de hypothamulus in de hersenen maakt het hormoon stofjes aan zoals endorfines, serontines maar ook aan de doorstroming en heeft ondersteunt bij een lymfedrainage. Of je nu vocht vasthoudt na lange vluchten of door heel de dag zitten of slechte doorstroming. Wil facial en body cupping helpen dit te verbeteren, ook de ongemakken hiervan. Bijv. onrustige benen. Heb je echt een lymfe probleem dan moet je super voorzichtig doen. Hier vertel ik meer over in de Workshop en vaak is het belangrijk onder begeleiding van een Huidtherapeut of Fysiotherapeut die oedeemgespecialiseerd is. Belangrijk bekijk ook de contra-indicatie

Wat zijn de Voordelen?

Altijd eerst jouw klachten overleggen met je behandelend arts

body cupping

Wat is pijn?

Iedereen heeft weleens pijn. Het is onaangenaam tot ondraaglijk gevoel. Het kan zeurend, krampend, kloppend en stekend zijn. Pijn ontstaat vaak als het lichaam beschadigd wordt, bijv. bij val of klap. Maar ook als je een ontsteking in het lichaam hebt, of bij een beknelling of overbelasting. Pijn kan ook worden veroorzaakt door druk of schade aan zenuwstelsel. Hersenen zorgen voor een pijngevoel. Chronische pijn is, als de pijn lang duurt en er geen duidelijke oorzaak is. Bij acute pijn is er een aanwijsbare oorzaak. Cupping kan een verlichting geven bij pijn omdat het het zenuwstelsel prikkelt en verklevingen los maakt. 

pijnklachten cupping therapie

Welke cups

bodycups

FACIAL CUPS OF DE BAMBINO'S

Bij kleine onderdelen op het lichaam of het gezicht adviseer ik om met de facial of bambino cups te cuppen. 

Zoals bij aangezichtsverlamming bijv. of als de pijn onverdraaglijk is bouw het dan langzaam op evt. in combinatie bij jou Bellabaci therapeut.

BODY CUPS

Bij pijn therapie adviseer ik ook altijd met de zachte body cup te gebruiken voorlopig en als je geen pijn meer voelt evt. de harde body cups. Bouw het langzaam op. Werk vooral afvoerend naar de lymfe toe. De super cups adviseer ik echt als je vergevorderd bent. Je kunt bij pijn ook staande Cupping toepassen. Dan krijg je de beroemde Cupping plekken. Lees meer

de genie!

Hello Body Mechanic

Geeft een boost aan al je systemen. Zoals de doorbloeding, lymfe en energie circulatie. Ook in te zetten bij couperose, kleine spataderen, cellulite, hormonale disbalans, reduceert stress. Niet gebruiken bij zwangerschap en borstvoeding. 

INGREDIËNTEN: gefractioneerde kokosnootolie, Cape Chestnut, St Janskruid, Bay Leaf, Bergamot, Kamille, Rosemarie, Cedarwood, Cipres, Juniper, Limoen en Lime

 

Muscle Support

Aromatherapie is een bekende behandelingsmethode die om de emoties op natuurlijke wijze te verheffen en depressieve toestanden te verbeteren.

Etherische olie komt binnen 2 minuten in de bloedbaan en cellen, wat een snelle gezondheids- en welzijnsboost is voor het lichaam, geest en ziel. Het is ook bekend dat etherische oliën boordevol voedingsstoffen zoals vitamines en antioxidanten zitten, waardoor het lichaam aanvallen kan afweren door het immuunsysteem te ondersteunen. Studies tonen ook aan dat etherische olie de emoties beïnvloedt wanneer de moleculen de hersenen binnen 22 seconden bereiken. Dit brengt gevoelens van kalmte teweeg, omdat het de geest verheft en de geest opruimt en de emoties in balans brengt.

Bellabaci concentraten

Copper Mitt (scrubhandschoen) en Facial Mitt (reinigingshandschoen)

Deze Copper Mitt (scrubhandschoen) is een weldaad voor je lichaam, deze zorgt ervoor dat de dode huidcellen worden verwijdert waardoor werkstoffen beter worden opgenomen, ook is het een goede voorbehandeling van cupping. Het stimuleert al de doorbloeding. Er zit koper in die een superoxidesmutase heeft dit geeft een anti aging effect. Je kunt deze droog op te de huid gebruiken of nat. De reinigingshandschoen moet je met lauwwarm water nat maken om het oppervlakkige vuil van je gezicht te verwijderen zelfs je waterproof mascara en make up gaat eraf. Beide zijn eco-vriendelijk. Je kunt ze in de wasmachine doen en herbruiken. Éen voor in de kast, één in de was en één op de wastafel is natuurlijk het beste.

Cryotherapie

IJsmassage heeft een positief effect op de circulatie zowel lymfe als doorbloeding. Het verbetert je immuunsysteem, kalmeert de huid en geeft een verbeterde doorbloeding en lymfestroom. Thuis kan je dit heel langzaam opbouwen met om de dag koud af te douchen en evt. met de Vit ice voor het lichaam en de Cryoglobe voor het gezicht. Bij pijn geeft cryotherapie ook een prikkeling aan het zenuwstelsel, maar verdoofd soms ook de huid waardoor je beter kan cuppen. Er ontstaat meer doorbloeding na ijsgebruik. Ook vermindert zwelling bij gebruik van ijs. Belangrijk! niet te lang op een plek blijven. 

cryotherapie ijsmassage

Vit ice ijsmassage lichaam

De Vit ice ijsmassage is een bakje daarin doe je water, 24 h in de vriezer en je maakt hem met warm water aan de onderkant warm dan kan je hem heel makkelijk eruit trekken. Je schuift je hand door de handel en je kan jezelf met ijs masseren. Het werkt verkwikkend, de doorbloeding wordt gestimuleerd ect. 

Cryoglobes gezicht

Deze bal is van chirurgisch staal gemaakt binnenin zit een vloeistof als je deze ook 24h in de vriezer legt dan bevriest de vloeistof en komt er een laagje ijs op de bal. Bekijk de instructies hoe te gebruiken of volg mijn Workshop. De bal kan roteren, effleureren en u-tjes maken. Goed voor vochtwallen, puffy eyes, doorbloeding, lymfe ect.

Workshops

Hello Body Mechanic lijn

heb je vragen?

“Hoe meer stagnatie hoe pijnlijker de plek, Haal de stagnatie weg en de pijn wordt vermindert”

Ik ben ervaringdeskundige op het gebied van Cupping. Ik breng al negen jaar Bellabaci Cupping massage op de Nederlandse en Belgische markt. Mijn missie Kus je lichaam gezond! Ik streef voor mijn klanten naar een mooiere, strakkere huid en een gezonder lichaam op een natuurlijke manier. Voor mij is het lichaam en geest een geheel. Dit in combinatie met een gezondere levensstijl.
blog over Bellabaci cupping massage
Rochelle van Doorn