Kus jezelf gezonder!

CUPPING DE NIEUWE MANIER VAN MASSEREN

Verschil tussen Cupping en bindweefsel massage.

Vraag een Bellabaci therapeut naar het bindweefsel en je zult onmiddellijk horen over collageen en elastine, of de vorming van rimpels of slappe huid wanneer dit weefsel niet langer  meer veerkrachtig is, dus verslapt is. Over het bindweefsel kan veel meer worden gezegd en er zijn vele soorten die in het hele lichaam zeer belangrijke functies vervullen.

Wanneer u denkt aan het woord “Bindweefsel”, in het Engels: Connective Tissue zult u begrijpen dat het een functie inhoudt het “verbinden” van weefsels is. Dat gezegd hebbende, sommige soorten bindweefsels lijken op vloeistof, zoals bloed en lymfe. Hun functie blijft hetzelfde, bijvoorbeeld in het geval van bloed. Het heeft een extracellulaire matrix die bekend staat als plasma en de rode en witte bloedcellen, evenals bloedplaatjes staan met elkaar in verbinding.

De belangrijkste soorten bindweefsels zijn:

  1. Los bindweefsel – gevonden in de wervels en houdt organen op hun plaats en hecht epitheel cellen aan hun onderliggende weefsels.
  2. Collageenweefsel – algemeen bekend als collageen, elastine en reticulaire vezels en dit type is verantwoordelijk voor de huidspanning.
  3. Dicht bindweefsel – komt vooral voor in gewrichten en ligamenten en deze collageenvezels zijn verantwoordelijk voor het verbinden van spieren met botten.
  4. Gespecialiseerd bindweefsel – zoals bot, bloed, lymfe en vetweefsel.

Om welk type bindweefsel het ook gaat. Het is een feit dat bepaalde processen moeten plaatsvinden. Zodat de alles goed blijft werken er een goede doorstroming is.  Bijv. de processen zoals de instroom van zuurstof en voedingsstoffen en het afvoeren  van toxines/afvalstoffen enz. Moet er een constante stroom van bloed en lymfe zijn van en naar deze weefsels.

Het is belangrijk voor verschillende structuren zoals bijv. bij de botten. Er worden nieuwe bloedplaatjes gevormd waardoor we gezond en sterk blijven. Bewegen/sporten is daarom ook super belangrijk. Helaas zijn er veel mensen die dit vaak niet kunnen volhouden om regelmatig te bewegen. 

Waardoor verslechtert het bindweefsel, wat gebeurt er dan?

Bindweefsel degenereert normaal door veroudering en slechte voeding en / of levensstijl. De resultaten kunnen leiden tot veel verschillende en ongewenste aandoeningen zoals: vermindering van het bewegelijkheid in een gewricht, pijn, stijfheid, hernia en ook de zichtbare tekenen van veroudering, bijvoorbeeld elastose (verlies van elasticiteit) en de vorming van lijnen en rimpels. Bloed, en daarmee bedoelen we vers, goed geoxygeneerd en voedingsstofrijk bloed kan echt worden gezien als het levenselixer.  Het is super belangrijk dat we de doorstroming ervan blijven verbeteren.

Dit is waar massagetherapeuten een vitale rol kunnen spelen in de kwaliteit van leven van een cliënt.  Datgene aan te bieden wat zij zelf niet kunnen bereiken door beweging of goede zelfzorg. Regelmatig laten masseren, of het nu een oppervlakkige lymfedrainage of diepe bindweefselmassage is stimuleert cel regeneratie, verbetert de bloedcirculatie en lymfe. Een massage is een training voor ons lichaam. Dit is als resultaat dat we letterlijke en figuurlijk lekkerder in ons vel komen te zitten en meer wendbaar.

Bellabaci cupping is een bindweefselmassage!

De Bellabaci cupping massage is een bindweefselmassage. Maar wat is nu het verschil. Theoretisch is cupping dus hetzelfde als een bindweefselmassage. Je werkt op verschillende systemen van de huid en het lichaam. Je werkt op het:

  1. Spierstelsel
  2. Lymfe
  3. Doorbloeding
  4. Immuunsysteem
  5. Celniveau
  6. Hormonen

Doet een cupping massage of bindweefselmassage pijn?

Dit hoeft absoluut niet. Natuurlijk als je verklevingen in de huid hebt dan kan het pijnlijk zijn, maar door de huid zachtjes voor te bereiden, om het los te maken kan je dit heel langzaam opbouwen. Ik zeg altijd werk op de grens van gevoeligheid, maar niet gelijk pief paf poef de diepte in. Dit is nergens voor nodig, ik ben zelfs van mening dat je meer kapot kan maken dan nodig is.

Het heeft ook alles te maken welke cups je gebruikt en hoe je de cups gebruikt. Hier zit veel verschil in laat je informeren bij onze aangesloten salons of op deze website. Doe evt. mee met één van onze Challanges.

Men ervaart na de bindweefsel massage de cupping als heerlijk, je voert dan alle afvalstoffen af die je net hebt los gemaakt. Ook pak je met de cups een groter gebied van de huid waardoor de beleving heel anders is dan een bindweefselmassage. De combinatie bindweefsel massage en cupping is echt geweldig! En hoe mooi is het dat je tijdens een kuur bij de professional je thuis de cups kunt gebruiken, natuurlijk met goede uitleg.

Boek jij dus een kuur bij 1 van onze aangesloten salons dan kun je de online workshop gratis ontvangen waarbij ik jouw 8 weken lang online begeleidt. Of koop bij mij de online workshop met cups. 

Waarom is Cupping belangrijk!

Het is heel belangrijk om alle verklevingen weer los te krijgen. Omdat ik van mening ben dat verklevingen uiteindelijk problemen kan veroorzaken voor je gezondheid en natuurlijk ook ontsierlijke huidstructuur kan geven. Bindweefsel bestaat uit groot deel uit vocht…..

Het vocht dient als transport. Het vocht kan te dik zijn maar ook te dun dat betekent afvalstoffen en voedingstoffen niet goed kunnen afgevoerd worden of dat er geen goede huidstofwisseling is waardoor alles vastloopt. Ik ben ook van mening dat dit alles te maken heeft met aanleg, voeding en beweging en vooral een goede mindset.  Wij zijn daar vaak niet van bewust.

Ik ben van mening iedereen zou elke maand een bindweefselmassage inclusief cupping massage moeten ondergaan.

Je stimuleert de fibroblasten en die maken collageen en elastine aan en die zorgen ervoor dat de huid verstevigt. Dit gebeurt na 6 weken pas, daarom is het belangrijk dat je langere tijd blijft cuppen voor het beste resultaat. Volg nu de online workshop Cellulite be gone voor consumenten voro thuisgebruik klik hier.

Voor professionals geef ik door heel Nederland workshops voor de data’s klik hier

Kus je lichaam gezond!

 

blog over Bellabaci cupping massage

Rochelle heeft een passie voor cupping. Welke effecten het heeft op het lichaam. Je kunt alles aan haar vragen en wil je helpen naar het beste resultaat!

Deel onze berichten dat zou ik super tof vinden. Ik vind dat iedereen moet gaan cuppen dit is super gezond voor het lichaam.