Heb je je ooit afgevraagd wat een proteïne dieet en cellulite van elkaar vinden? Eiwit helpt spieren op te bouwen, verhoogt je stofwisseling en het vult. Cellulite haat het!

Ten eerste helpt een proteïne dieet bij het afvallen. Veel deskundigen geloven dat het oppervlakkige vet, en oude vet, de werkelijke oorzaak van cellulite is. Specifieker, zeggen ze dat cellulite is veroorzaakt door vetzakjes die opzwellen onder de huid. Zelfs als je ergens anders slank bent, sla je vet op, vaak op de billen en dijen (zoals bij de meeste vrouwen), en dat is waar cellulite zich schuilt. Dus verschuif wat vet, dan zal je ook de cellulite verschuiven.

Eiwit helpt je bij het afvallen omdat het ervoor zorgt je bloedsuikerspiegel in balans te houden, waardoor je langer een vol gevoel blijft houden. Het helpt je bij je suikerverslaving, waardoor je minder snel behoefte hebt aan ijs, snoep, taart of chocolade etc.

Ten tweede, eiwitten bevatten ook een belangrijke aminozuren die helpen bij het produceren van nieuw collageen, het is dus goed voor je huid – of het nu in je gezicht is of op je billen en dijen. Door je huid in goede conditie te houden is dus belangrijk bij het bestrijden van cellulite.

Eiwit helpt ook bij de opbouw van spieren. Door je spiermassage te verhogen, geef je je stofwisseling een boost, en uw lichaam zal efficiënter omgaan met het verbranden van calorieën.

Deskundigen zeggen ook dat eiwitten een stof genaamd albumine bevatten, deze helpt het overtollige vocht in uw weefsels te absorberen. Vast houden van vocht rond de dijen en de billen is een andere vaak-geciteerde oorzaak van cellulite. Dus als je de neiging hebt om vocht vast te houden, is het belangrijk optimale hoeveelheden mager eiwit te eten om het vasthouden van vocht te verminderen.

Oh, en eiwit is ook goed voor uw hersenfunctie. En als je er genoeg van eet, maakt het je scherpzinnig, zodat niemand je cellulite opmerkt.

Dus, Hoe versla je cellulite doormiddel van een proteïne dieet?

Ongeveer 15-20% van uw dieet moet bestaan uit het eten van eiwitten en probeer drie porties per dag te eten. Vrouwen hebben ongeveer 45 g elke dag nodig. Als je 2000 calorieën per dag eet, moet ongeveer 300 calorieën bestaan uit eiwitrijk voedsel. Probeer je bord te verdelen in drie gedeeltes en vul dit met eiwitrijk voedsel zoals bijvoorbeeld kalkoen/kip, kaas, vis en noten.

Recente studies hebben aangetoond dat je door enkel het verhogen van uw dagelijkse inname van eiwitten tot 25-30% verscheidene kilo’s kan afvallen. Maar let op. Eiwitrijke diëten worden op dit moment onder vuur genomen door voedingsdeskundige. Ze komen met waarschuwingen dat bij te veel inname van eiwitten, er ook nadelige gevolgen zijn voor je nieren, je botten en je adem!

Dus als je je eiwit inname wilt verhogen, zorg ervoor dat het niet meer dan 30% van uw totale inname bestaat. En zorg er ook voor dat je veel calcium-rijk voedsel eet zoals kwark en yoghurt, zoals sommige onderzoeken suggereren dat eiwit diëten juist calcium te kort van de botten kan vooroorzaken.

Ben je er klaar voor om op een natuurlijke effectieve manier pijn, cellulite en uw circulatie te verbeteren van zowel lichaam als gezicht.

Bezoek dan vandaag nog onze online winkel!

HAPPY CUPPING