Kus jezelf gezonder!

CUPPING DE NIEUWE MANIER VAN MASSEREN

Cupping massage

The Art of Bellabaci cupping massage

Bellabaci massage is een gemoderniseerde en vereenvoudigde versie van de oude Chinese cupping therapie. Deze massage wordt gedaan met Bellabaci siliconen vacuüm cups. Door de cup op de huid te plaatsen, te knijpen en langzaam weer los te laten ontstaat er in de cup een vacuüm. Door de cups in een bepaalde volgorde te verplaatsen hebben wij een nieuwe succesvolle behandeling ontwikkeld. Hoewel het een nieuwe behandeling is, heeft deze een geweldige ontspannende en helende werking.

Een prachtige oude techniek heeft zijn plaats gevonden in de moderne wereld van genezing en schoonheid.

Deze behandeling levert ongelooflijke resultaten op en geeft een goede indruk bij diegene die hem ondergaat, mede door zijn subtiele kracht.

Door het creëren van zuigende werking aan de huidoppervlakte en negatieve druk wekt de massage het afvoeren van overtollig vocht en afvalstoffen op, het maakt verklevingen los, lift het bindweefsel en brengt de bloedtoevoer naar stagnerende spieren en huid. Het is een veelzijdige methode die gemakkelijk kan worden aangepast om een scala van technieken te bereiken, van lymfedrainage tot bindweefselmassage. Deze behandeling is goed te integreren in spa behandelingen en medische massages.

Wat is Bellabaci cupping massage

stress cupping therapie

Een langzame en ontspannende massage met het gebruik van de Bellabaci cups die ervoor zorgt dat het lichaam zichzelf ontgift, gecombineerd met deep tissue, Zweedse en lymfedrainagetechnieken, om ultieme genezing te bereiken in korte tijd. Het is vergelijkbaar met de werking van compressen/warme compressen, maar heeft een veel beter effect met meer resultaten. Het mechanisme trekt het bloed uit de slagaders naar de haarvaten. Het bloed keert dan via de aderen weer terug en wordt gereinigd en afgevoerd. Bellabaci cups hebben geen irriterende werking op het gezicht of lichaam. Het geeft een lichte roodheid; deze is niet blijvend.

Hoe voelt Bellabaci cupping massage

Cliënten ervaren vaak tintelingen en diepe warmte lang na de behandeling. Op het zenuwstelsel heeft het een kalmerend effect en de cliënten raken vaak in een diepe staat van ontspanning. Het behandelde gebied kan rood worden door de stimulatie. In sommige gevallen waar de Bellabaci cup langer op één en dezelfde plek blijft, kan er een zeer diepe en geconcentreerde zg. “Cup Kiss” worden gevormd. Het is een rode/paarsachtige verkleuring op de huid. Het geeft een intense stagnatie van de lichaamsvloeistoffen en toxines in dat gebied. Dit is geen blauwe plek en kan van een paar uur tot een paar dagen duren.

Moet je een cupping opleiding volgen

Ja absoluut. Er zijn veel contra indicaties, maar ook casussen waar je rekening mee moet houden. Als professional begin je eerst met de Basis training lichaam en gezicht, daarna evt. de Expert training en om echt een master te worden kan je de vacuüm bodydrainer opleiding volgen, deze is inclusief apparaat. Mijn speciale manier van kijken naar het lichaam op holistische wijze en naar alle pijlers te kijken zoals beweging, voeding, mind en ontspanning. Daar buiten hebben wij ook nog een gezichtsdiagnose, guasha, facial cupping en cryoglobes training. Deze geef ik samen met Gonnie van de Lang. Deze wordt alleen in Elst gegeven.

Je kunt ook alleen de facial cupping volgen maar ik probeer je altijd enthousiast te maken om de basis te doen lichaam en gezicht. Omdat wie heeft nou niet last van cellulite, pijn, wil versteviging van de huid, wil minder stress ervaren ect.  

Wil jij jezelf een cupping massage geven

Volg dan evt. de Bellabaci challenges op academie.bellabaci.nl. Bellabaci cellulite be gone challenge is speciaal voor benen, armen en buik. en Skin get a life challenge is speciaal voor het gezicht. In 8 weken tijd leer ik jou zelf thuis te cuppen en waar je allemaal op moet letten.