cocobacicouple

WAT IS “OIL PULLING”?

Oil Pulling wordt al genoemd in de Charaka Samhita, een van de oude teksten in het Sanskriet waar deze gezondheidsleer op is gebaseerd. Binnen de Ayurveda wordt “oil pulling” gebruikt voor dagelijkse mondverzorging omdat het zou zorgen voor minder plaque, wittere tanden en een frisse adem. Het zou daarnaast het lichaam ontgiften en zelfs verjongen. In India gebruiken mensen deze natuurlijke manier van ontgiften bij verschillende kwalen en aandoeningen. De olie wordt in de mond gespoeld gedurende 10-15 minuten. Door dit proces komt de plaque los en het neemt de bacteriën vanuit de mond mee, specifiek de holte die Streptococcus Mutans (tandbederf) veroorzaakt.
Als u uw pijnlijke bezoeken aan de tandarts wilt beperken, is dit iets om uit te proberen!

 

COCOBACI – meer dan alleen maar “Oil Pulling”

Cocobaci is geformuleerd op het principe van het eeuwenoude spoelen met olie, maar met een moderne twist. We hebben het smaakvoller gemaakt, evenals de toevoeging van de gezondheidsvoordelen van Gemmotherapie en de pure essentiële oliën. De voordelen zijn eindeloos, voor de korte en lange termijn. Zeg hallo, tegen deze natuurlijke ontgiftingskuur, geef jezelf een boost van wellness en geniet van een helderdere glimlach en frissere adem.

cocobaci-sachets

Cocobaci is er in 3 smaken!

-Citroen en Venkel sprankeling,
-Cool Mint,
-Frambroos

Makkelijk te gebruiken:

Zorg ervoor dat de cocosnootolie vloeibaar is, door ca. een minuut in een warm kopje water te leggen. Open het zakje, knijp de inhoud in je mond. Nu laat je de olie door de mond bewegen en trek je het door je tanden heen, net zoals bij een mondwater. Na 10-15 minuten, spuug je het uit, evt. in het toilet om verstoppingen te voorkomen. En bewonder nu je frissere, wittere lach!
Begin vandaag met Oil pulling, 15 dagen, vanaf nu zal je harstikke blij zijn dat je eraan begonnen bent.

Voordelen van Cocobaci.

Tips om te beginnen
* ‘s Morgens zou het beste moment zijn voor “oil pulling, meteen na het opstaan op de nuchtere maag en nog voor het tandenpoetsen.
* Wacht na het spoelen een half uurtje voor je gaat eten. Daarna kun je nog een tongschraper gebruiken om je tong extra te ontdoen van aanslag (afvalstoffen).
* Neem de olie bijvoorbeeld in je mond als je gaat douchen. Of doe andere dingen zoals je aankleden of je lunch klaarmaken om mee te nemen naar werk.
* Wanneer je last krijgt van de spieren in je gezicht dan zet je teveel kracht, dit is niet de bedoeling.
* Het is even wennen dus als het aan het begin niet lukt en je slikt de olie per ongeluk door, is dit niet erg. Als je het een paar keer gedaan hebt dan gaat het makkelijker.
* Is de kleur van de olie bij het uitspugen wit dan heb je lang genoeg gespoeld, als deze nog geel is dan kun je een volgende keer meer bewegingen maken of de olie langer spoelen.
* Spoel daarna je mond grondig met lauw water. Poets eventueel je tanden, met een natuurlijke tandpasta, en drink vervolgens twee glazen water.
* Als het ’s morgens niet lukt, kan het ook op andere tijdstippen, maar daarbij is het belangrijk dat er zeker drie uur zit tussen het moment dat je iets hebt gegeten en dat je met olie gaat spoelen. En een half uur na de laatste keer dat je iets hebt gedronken.
* Laat je hoofd af en toe wat naar achter vallen zodat de achterkant van je mond ook wordt bereikt.
* Probeer het doorslikken van de olie zoveel mogelijk te vermijden i.v.m. de toxines en bacteriën.
* Als de tijd is verstreken spuug je de olie uit in een zakje of op een vel keukenpapier dat je weggooit.Niet in de gootsteen of wasbak, de olie kan afvoerpijpen op den duur namelijk verstoppen.
* Voor acute kwalen wordt minimaal een week tot vijftien dagen geadviseerd. Bij chronische klachten een aantal maanden tot een jaar. Wanneer je klachten zijn verbeterd kan je bijvoorbeeld 2 keer per week preventief spoelen.

15 Dagen ”Oil Pulling” programma

 

mouth-150x150                              cocobaciswirl                             cocobaciteeth

 

                     Stap 1                                                   Stap 2                                                               Stap 3

       Scheur het zakje langs de                            10-15 minuten                                                 Spuug uit en lach!
       gestippelde lijn                                              door de mond trekken

 

NU IN ONZE WEBSHOP