Is cupping een bindweefselmassage?

Verschil tussen Cupping en bindweefsel massage.

Vraag een Bellabaci therapeut naar het bindweefsel en je zult onmiddellijk horen over collageen en elastine, of de vorming van rimpels of slappe huid wanneer dit weefsel niet langer  meer veerkrachtig is, dus verslapt is. Over het bindweefsel kan veel meer worden gezegd en er zijn vele soorten die in het hele lichaam zeer belangrijke functies vervullen.

Wanneer u denkt aan het woord “Bindweefsel”, in het Engels: Connective Tissue zult u begrijpen dat het een functie inhoudt het “verbinden” van weefsels is. Dat gezegd hebbende, sommige soorten bindweefsels lijken op vloeistof, zoals bloed en lymfe. Hun functie blijft hetzelfde, bijvoorbeeld in het geval van bloed. Het heeft een extracellulaire matrix die bekend staat als plasma en de rode en witte bloedcellen, evenals bloedplaatjes staan met elkaar in verbinding.

De belangrijkste soorten bindweefsels zijn:

 1. Los bindweefsel – gevonden in de wervels en houdt organen op hun plaats en hecht epitheel cellen aan hun onderliggende weefsels.
 2. Collageenweefsel – algemeen bekend als collageen, elastine en reticulaire vezels en dit type is verantwoordelijk voor de huidspanning.
 3. Dicht bindweefsel – komt vooral voor in gewrichten en ligamenten en deze collageenvezels zijn verantwoordelijk voor het verbinden van spieren met botten.
 4. Gespecialiseerd bindweefsel – zoals bot, bloed, lymfe en vetweefsel.

Om welk type bindweefsel het ook gaat. Het is een feit dat bepaalde processen moeten plaatsvinden. Zodat de alles goed blijft werken er een goede doorstroming is.  Bijv. de processen zoals de instroom van zuurstof en voedingsstoffen en het afvoeren  van toxines/afvalstoffen enz. Moet er een constante stroom van bloed en lymfe zijn van en naar deze weefsels.

Het is belangrijk voor verschillende structuren zoals bijv. bij de botten. Er worden nieuwe bloedplaatjes gevormd waardoor we gezond en sterk blijven. Bewegen/sporten is daarom ook super belangrijk. Helaas zijn er veel mensen die dit vaak niet kunnen volhouden om regelmatig te bewegen. 

Waardoor verslechtert het bindweefsel, wat gebeurt er dan?

Bindweefsel degenereert normaal door veroudering en slechte voeding en / of levensstijl. De resultaten kunnen leiden tot veel verschillende en ongewenste aandoeningen zoals: vermindering van het bewegelijkheid in een gewricht, pijn, stijfheid, hernia en ook de zichtbare tekenen van veroudering, bijvoorbeeld elastose (verlies van elasticiteit) en de vorming van lijnen en rimpels. Bloed, en daarmee bedoelen we vers, goed geoxygeneerd en voedingsstofrijk bloed kan echt worden gezien als het levenselixer.  Het is super belangrijk dat we de doorstroming ervan blijven verbeteren.

Dit is waar massagetherapeuten een vitale rol kunnen spelen in de kwaliteit van leven van een cliënt.  Datgene aan te bieden wat zij zelf niet kunnen bereiken door beweging of goede zelfzorg. Regelmatig laten masseren, of het nu een oppervlakkige lymfedrainage of diepe bindweefselmassage is stimuleert cel regeneratie, verbetert de bloedcirculatie en lymfe. Een massage is een training voor ons lichaam. Dit is als resultaat dat we letterlijke en figuurlijk lekkerder in ons vel komen te zitten en meer wendbaar.

Bellabaci cupping is een bindweefselmassage!

De Bellabaci cupping massage is een bindweefselmassage. Maar wat is nu het verschil. Theoretisch is cupping dus hetzelfde als een bindweefselmassage. Je werkt op verschillende systemen van de huid en het lichaam. Je werkt op het:

 1. Spierstelsel
 2. Lymfe
 3. Doorbloeding
 4. Immuunsysteem
 5. Celniveau
 6. Hormonen

Doet een cupping massage of bindweefselmassage pijn?

Dit hoeft absoluut niet. Natuurlijk als je verklevingen in de huid hebt dan kan het pijnlijk zijn, maar door de huid zachtjes voor te bereiden, om het los te maken kan je dit heel langzaam opbouwen. Ik zeg altijd werk op de grens van gevoeligheid, maar niet gelijk pief paf poef de diepte in. Dit is nergens voor nodig, ik ben zelfs van mening dat je meer kapot kan maken dan nodig is.

Het heeft ook alles te maken welke cups je gebruikt en hoe je de cups gebruikt. Hier zit veel verschil in laat je informeren bij onze aangesloten salons of op deze website. Doe evt. mee met één van onze Challanges.

Men ervaart na de bindweefsel massage de cupping als heerlijk, je voert dan alle afvalstoffen af die je net hebt los gemaakt. Ook pak je met de cups een groter gebied van de huid waardoor de beleving heel anders is dan een bindweefselmassage. De combinatie bindweefsel massage en cupping is echt geweldig! En hoe mooi is het dat je tijdens een kuur bij de professional je thuis de cups kunt gebruiken, natuurlijk met goede uitleg.

Boek jij dus een kuur bij 1 van onze aangesloten salons dan kun je de online workshop gratis ontvangen waarbij ik jouw 8 weken lang online begeleidt. Of koop bij mij de online workshop met cups. 

Waarom is Cupping belangrijk!

Het is heel belangrijk om alle verklevingen weer los te krijgen. Omdat ik van mening ben dat verklevingen uiteindelijk problemen kan veroorzaken voor je gezondheid en natuurlijk ook ontsierlijke huidstructuur kan geven. Bindweefsel bestaat uit groot deel uit vocht…..

Het vocht dient als transport. Het vocht kan te dik zijn maar ook te dun dat betekent afvalstoffen en voedingstoffen niet goed kunnen afgevoerd worden of dat er geen goede huidstofwisseling is waardoor alles vastloopt. Ik ben ook van mening dat dit alles te maken heeft met aanleg, voeding en beweging en vooral een goede mindset.  Wij zijn daar vaak niet van bewust.

Ik ben van mening iedereen zou elke maand een bindweefselmassage inclusief cupping massage moeten ondergaan.

Je stimuleert de fibroblasten en die maken collageen en elastine aan en die zorgen ervoor dat de huid verstevigt. Dit gebeurt na 6 weken pas, daarom is het belangrijk dat je langere tijd blijft cuppen voor het beste resultaat. Volg nu de online workshop Cellulite be gone voor consumenten voro thuisgebruik klik hier.

Voor professionals geef ik door heel Nederland workshops voor de data’s klik hier

Kus je lichaam gezond!

 

Rochelle heeft een passie voor cupping. Welke effecten het heeft op het lichaam. Je kunt alles aan haar vragen en wil je helpen naar het beste resultaat!

Deel onze berichten dat zou ik super tof vinden. Ik vind dat iedereen moet gaan cuppen dit is super gezond voor het lichaam. 

Welke Genie heb jij vandaag nodig?

Voor de volledige Bellabaci ervaring, kan de klant de 6 genies bekijken. Met behulp van periferie visie, de klant kiest voor de kleur die het meest aantrekt. Kiest men er twee, dan kan je via de geur kiezen. In ware Aromatherapie, uw olfactorisch geheugen zal u begeleiden naar de juiste genie die lichaam en geest nodig heeft. Als de Genie heerlijk ruikt, is hij de juiste formule. Als de Genie niet helemaal lekker ruikt, is het niet wat je lichaam nodig heeft. Mensen zijn intelligente wezens, en wij hebben de mogelijkheid om te weten wat we nodig hebben, we hoeven alleen maar te leren hoe we met deze mogelijkheid om moeten gaan. Voor een praktische gelijkenis, als je ziek bent met een virus, kunt u hunkeren naar jus d ‘ orange (immuun-boosting) of chocolade voor de calcium een opbouwend element in tijden van pijn.

Skin Get a Life – Roze Symbol

Roze is de kleur van eigenliefde. Mensen die worstelen met het ouder worden wordt aangetrokken naar deze kleur. Veroudering kan een moeilijke overgang zijn voor velen, men ziet meer rimpels in de spiegel waardoor het gevoel kwetsbaarder. De aromatherapie mix is dat deze Genie helpt met de positieve emoties en het behandelen van de zichtbare tekenen van veroudering. Deze Genie kan op het gezicht en het lichaam worden gebruikt om te verminderen van rimpels, littekens, striae en een droge huid.

Hello Body Mechanic – Blauwe Symbol

Blauw is de kleur van vertrouwen. Mensen die pijn ervaren zullen aangetrokken worden naar deze kleur om vertrouwen te krijgen in ons om ze te helpen zich beter te voelen. Als je kijkt naar de kleren, logo’s etc in de medische wereld (artsen, verpleegkundigen, tandartsen) is dit meestal de kleur blauw. Blauw heeft een kalmerend effect op de emoties en een koelend effect op de ontsteking wat nodig is. Deze Genie is een geweldige keuze als u een massage uitvoert op de voorhoofd voor mensen die lijden aan hoofdpijn en migraine

Cellulite Be Gone – Groene Symbol

Groen is de kleur van gezondheid en wellness. Mensen die geïnteresseerd zijn in gezond leven en afslanken, zal naar deze kleur worden aangetrokken. Groen is ook de kleur van gezonde planten en bomen en wekt een gevoel van wellness in ons op wanneer wij zijn omringd door door bossen of planten, welke ons verse zuurstof geven en het leven. Deze Genie is ook een goede keuze voor degenen die verzuring hebben opgelopen zoals bij artritis, verstoorde immuun functie, jicht en reuma

Stress No More – Gele Symbol

Geel is de kleur van positiviteit en opbouwend. Klanten die last hebben van stress, slapeloosheid, nerveuze spanningen, chronische vermoeidheid en depressie worden aangetrokken naar deze Genie. Het is geweldig om op de solar plexus toe te passen (daar waar je je de vlinders voelt in de buik) voor het in balans brengen van bijnieren, alsmede over de achterkant van de nek en hoofdhuid-massage behandeling om te ondersteunen van de serotonine productie. Deze olie is ook een goede keuze om te gebruiken tijdens reflexologie voor het verlichten van de zenuw spanning en bij het zoeken van kristallen in de voeten. Deze Genie kan ook worden gebruikt voor het gezicht en lichaam voor kwetsbare                                         en gedehydrateerde huid, stress is een van de belangrijkste oorzaken van uitdroging

Bye Bye Belly Blues – Orange Symbol

Oranje is de kleur van de buik wellness. Mensen die problemen hebben zoals aan het buikgebied zoals IBS, opgeblazen gevoel, spastisch colon, menstruatiepijn, dieet intoleranties zoals gluten, melkzuur en spijsvertering ondervindt zal worden aangetrokken naar deze Genie. De ingrediënten in deze Genie zijn ook zo geformuleerd om te gebruiken voor de huid van de buik waar we evt. striae hebben, gewichtstoename ervaren en bij zwangerschap te helpen met de veerkracht van de huid en huidspanning. Deze Genie biedt uitzonderlijke snelwerkende verlichting van de pijn en kan ook worden gebruikt op de onderrug bij menstruatie-gerelateerde pijn.

Circuflow – Paarse Symbol

Paars is de kleur voor de energie van de geest en het lichaam. Wie problemen ondervindt met bezemrijs, hormonale onevenwichtigheden, slechte lymfedrainage en de doorbloeding, vermoeidheid en mentale vermoeidheid zal worden aangetrokken tot deze Genie. De ingrediënten die worden gebruikt voor het formuleren van deze Genie werd gekozen voor hun uitzonderlijke “het leven geven” en zijn eigenschappen om het systeem weer in balans te komen, kan tevens gebruikt worden in gebieden van haarverlies die te wijten zijn aan de schildklier en een slechte bloedsomloop. Deze Genie kan gebruikt worden op het lichaam en het gezicht voor een stralende, zuurstofrijke, wallen en gezwollen huid.

Interessant om op te letten: Deze kleuren resoneren ook met de chakra ‘ s in de Ayurvedische Geneeskunde.

CocoBaci black het nieuwe wit

 

Het leven is niet altijd zwart-wit, maar wanneer het aankomt op een gezond lichaam en een mooie glimlach dan is het zo simpel als wat.

Naast de Cocobaci in 3 smaken introduceren wij nu ook de nieuwe Cocobaci Black om een boost aan je dagelijkse verzorging toe te voegen. Cocobaci Black combineert de kennis van “Oil Pulling” met zuiver kokosnoot olie, gemmotherapie, geactiveerde macadami houtskool en organische essentiële olie van pepermunt en munt.

Oil pulling? Wat is dat?

Duizenden goede en slechte bacteriën houden huis in je mond en hechten zich als plaque. Denk er aan, alles wat je in je mond stopt vervolgt zijn weg in je lichaam. Al die pesticiden, hormonen, genetisch gemodificeerde organismen en verborgen chemicaliën….

Mondzuur is een van de hoofdzaken van tandproblemen als gevolg van wat je eet en drinkt zoals koffie, limonades, wijn, en bewerkt voedsel etc. Het Cocobaci Black “Oil Pulling” programma helpt je om je mondhygiëne op een natuurlijke wijze te verbeteren en krijg je een mooiere glimlach. “Oil Pulling” betekent letterlijk onttrek potentiele ziekteverwekkers en bacteriën aan het lichaam. Het gebruik is eenvoudig, houdt het zakje in warm water totdat het vloeibaar is, dan neem de inhoud van het zakje Cocobaci Black in je mond en laat dit 10 minuten rondgaan in je mond, “trek” tussen de tanden door en spuug het weer uit! Liefst in de vuilnisbak voorkomt verstopping in de riolering. Zo makkelijk is het!

Gemmotherapie? Dat klinkt raar….Maar wat is het?

Gemmotherapie. Gemmo is afgeleid van het woord Gemma het Latijnse woord voor knop. Gemmotherapie is een behandeling met preparaten gemaakt van jonge plantendelen. Wij gebruiken het, gemaakt eikenknop extract, als natuurlijke universele cellulaire detoxer en is een uitstekende toevoeging om de mondhygiëne te verbeteren.

Hoe kan geactiveerde Macadamia houtskool tanden witter maken?

Het werkt om tanden witter te maken door plaque en andere kleine deeltjes die vlekken veroorzaken te absorberen. Geactiveerde houtskool is een bekend natuurlijk middel voor een mooie glimlach. Het is ook een krachtig middel om gifstoffen en andere chemicaliën in het lichaam te binden. Hierdoor kunnen gifstoffen uit het lichaam gespoeld worden en voorkomt het nieuwe absorptie.

Cocobaci Black, hoe kan je mij helpen?

*Helpt tanden witter te maken

*Verbetert de mondhygiëne*Voorkomt gaatjes

*Bind en verwijdert gifstoffen

*Verbetert de pH balans

*Voorkomt slechte adem en tandvleesproblemen

*Een natuurlijke alternatief voor chemisch bleken van de tanden

*Ondersteunt het lichaam bij het natuurlijk afweersysteem

*Verbetert de cognitieve functie

*Verlaagd slecht cholesterol bij regelmatig gebruik

 

Bestel nu in onze webshop: https://www.bellabaci.nl/product/cocobaci-oil-pulling-black/

Weer strak de zomer in!

Wist u dat een goede detox u kan helpen om sneller gewicht te verliezen?

Met de feestelijke dagen achter ons, onze goede voornemens  en de zomer in het voorruitzicht is het wellicht een goed idee om nu te beginnen met de overtollige pondjes kwijt te raken. Toxines en overtollig vocht vertraagt uw stofwisselingsprocessen en gewichtsverlies. Ook verstoort het de juiste balans van hormoonproductie. Dit zal van invloed zijn op spieropbouw, cellulite en op hoe je je voelt emotioneel (late nachten met veel snoepen)… Cupping Massage zal helpen om u een gezond, mooi lichaam te krijgen en laat je vervelende gevoel achter voor het nieuwe seizoen. Maak dit seizoen tijd voor positieve gedachtes,  voor blijvende verbeteringen, om sneller af te vallen, je sterker te voelen en vol energie!

De Bellabaci Spring Clean: Begin uw ochtend door het drinken van een glas met warm water met een scheutje verse citroen om het lichaam te alkaliseren en de verschillende lichaamsvloeistoffen weer in beweging te zetten. Oil Pulling is hierbij ook een grote ondersteuning en een echte detox, vooral als je een vieze adem in de ochtend hebt. Exfoliëren is de sleutel om zich te ontdoen van dode huidcellen en helpt bij de opbouw en zorgt voor een betere product penetratie. Door dit tweemaal per week te doen is dit geweldig om de microcirculatie te stimuleren. Daarna kunt u de Cellulite Be Gone of Circuflow Genie, dit is een natuurlijke remedie-olie, toepassen op het behandelend gebied. Knijp in de zachte Bellabaci Cup, plaats de cup op uw huid en voer de lymfe af. Laat de cup glijden van de knie naar boven, naar het hart. Volg met rondgaande bewegingen en eindig met een effleurage voor de afvoer van de lymfe om alleen de toxines in beweging te krijgen. Begin met 3 x in de week 10 minuten voor de beste resultaten en de week daarna evt. elke dag. (Belangrijk: kijk hoe de huid reageert als het goed rood is, is het al voldoende). Is de volgende dag u been gevoelig geef het dan een dag rust. Mocht u het gevoel hebben dat het weinig doet pak dan de harde cup. Zorg ervoor dat u veel water drinkt gedurende de dag om afvalstoffen af te voeren.

Beperk uw inname van koffie, thee, geraffineerde koolhydraten en suiker. Deze stoffen leiden tot uitdroging, zuurgraad en gewichtstoename. Ze zijn ook gekoppeld aan ziekten zoals diabetes en insuline resistentie. Studies tonen aan dat degenen die hun maaltijd beginnen met een salade of een kom soep, verbruiken minder calorieën.

Tip-Vergeet niet om in het voorjaar je gezicht ook met de Bellabaci facial cups te reinigen-detoxen in combinatie met de Genie Skin get a life! Ophoping van afvalstoffen in het gelaat leidt tot rimpels, verlies van elasticiteit en congestie! PS: Heb je nog geen eigen Bellabaci Genies of de Cups? Bezoek onze online winkel en kom in een wereld van holistische gezondheidsartikelen.

 

 

CocoBaci “Oil Pulling”

cocobacicouple

WAT IS “OIL PULLING”?

Oil Pulling wordt al genoemd in de Charaka Samhita, een van de oude teksten in het Sanskriet waar deze gezondheidsleer op is gebaseerd. Binnen de Ayurveda wordt “oil pulling” gebruikt voor dagelijkse mondverzorging omdat het zou zorgen voor minder plaque, wittere tanden en een frisse adem. Het zou daarnaast het lichaam ontgiften en zelfs verjongen. In India gebruiken mensen deze natuurlijke manier van ontgiften bij verschillende kwalen en aandoeningen. De olie wordt in de mond gespoeld gedurende 10-15 minuten. Door dit proces komt de plaque los en het neemt de bacteriën vanuit de mond mee, specifiek de holte die Streptococcus Mutans (tandbederf) veroorzaakt.
Als u uw pijnlijke bezoeken aan de tandarts wilt beperken, is dit iets om uit te proberen!

 

COCOBACI – meer dan alleen maar “Oil Pulling”

Cocobaci is geformuleerd op het principe van het eeuwenoude spoelen met olie, maar met een moderne twist. We hebben het smaakvoller gemaakt, evenals de toevoeging van de gezondheidsvoordelen van Gemmotherapie en de pure essentiële oliën. De voordelen zijn eindeloos, voor de korte en lange termijn. Zeg hallo, tegen deze natuurlijke ontgiftingskuur, geef jezelf een boost van wellness en geniet van een helderdere glimlach en frissere adem.

cocobaci-sachets

Cocobaci is er in 3 smaken!

-Citroen en Venkel sprankeling,
-Cool Mint,
-Frambroos

Makkelijk te gebruiken:

Zorg ervoor dat de cocosnootolie vloeibaar is, door ca. een minuut in een warm kopje water te leggen. Open het zakje, knijp de inhoud in je mond. Nu laat je de olie door de mond bewegen en trek je het door je tanden heen, net zoals bij een mondwater. Na 10-15 minuten, spuug je het uit, evt. in het toilet om verstoppingen te voorkomen. En bewonder nu je frissere, wittere lach!
Begin vandaag met Oil pulling, 15 dagen, vanaf nu zal je harstikke blij zijn dat je eraan begonnen bent.

Voordelen van Cocobaci.

 • Verbetering van de tandheelkundige gezondheid
 • Verwijdert bacteriën en plaque
 • Ontgift het lichaam en helpt bij katers
 • Stralende, wittere tanden
 • Helpt bij het voorkomen en verlichten van hoofdpijn
 • Voert afval/gifstoffen af

Tips om te beginnen
* ‘s Morgens zou het beste moment zijn voor “oil pulling, meteen na het opstaan op de nuchtere maag en nog voor het tandenpoetsen.
* Wacht na het spoelen een half uurtje voor je gaat eten. Daarna kun je nog een tongschraper gebruiken om je tong extra te ontdoen van aanslag (afvalstoffen).
* Neem de olie bijvoorbeeld in je mond als je gaat douchen. Of doe andere dingen zoals je aankleden of je lunch klaarmaken om mee te nemen naar werk.
* Wanneer je last krijgt van de spieren in je gezicht dan zet je teveel kracht, dit is niet de bedoeling.
* Het is even wennen dus als het aan het begin niet lukt en je slikt de olie per ongeluk door, is dit niet erg. Als je het een paar keer gedaan hebt dan gaat het makkelijker.
* Is de kleur van de olie bij het uitspugen wit dan heb je lang genoeg gespoeld, als deze nog geel is dan kun je een volgende keer meer bewegingen maken of de olie langer spoelen.
* Spoel daarna je mond grondig met lauw water. Poets eventueel je tanden, met een natuurlijke tandpasta, en drink vervolgens twee glazen water.
* Als het ’s morgens niet lukt, kan het ook op andere tijdstippen, maar daarbij is het belangrijk dat er zeker drie uur zit tussen het moment dat je iets hebt gegeten en dat je met olie gaat spoelen. En een half uur na de laatste keer dat je iets hebt gedronken.
* Laat je hoofd af en toe wat naar achter vallen zodat de achterkant van je mond ook wordt bereikt.
* Probeer het doorslikken van de olie zoveel mogelijk te vermijden i.v.m. de toxines en bacteriën.
* Als de tijd is verstreken spuug je de olie uit in een zakje of op een vel keukenpapier dat je weggooit.Niet in de gootsteen of wasbak, de olie kan afvoerpijpen op den duur namelijk verstoppen.
* Voor acute kwalen wordt minimaal een week tot vijftien dagen geadviseerd. Bij chronische klachten een aantal maanden tot een jaar. Wanneer je klachten zijn verbeterd kan je bijvoorbeeld 2 keer per week preventief spoelen.

15 Dagen ”Oil Pulling” programma

 

mouth-150x150                              cocobaciswirl                             cocobaciteeth

 

                     Stap 1                                                   Stap 2                                                               Stap 3

       Scheur het zakje langs de                            10-15 minuten                                                 Spuug uit en lach!
       gestippelde lijn                                              door de mond trekken

 

NU IN ONZE WEBSHOP

Het Bellabaci Pure Essential Complex

 

Slider concentrates

Een boost voor je lichaam, geest en ziel.

Laat deze perfecte mix van pure Zuid Afrikaanse essentiële oliën je helpen bij het dagelijks ontgiften. Met essentiële oliën zoals Moringa (wonderboom), Marula (olifantenboom) en Buchu, samen met de beste ontgiftende essentiële oliën gemaakt van koriander, sinaasappel en mandarijn, behandel je met deze Bellabaci Concentrates je lichaam op een holistische manier zodat je organen en lichamelijke systemen worden gereinigd.
Met dit handige 15 ml druppelflesje behandel je ook cosmetische problemen, zoals cellulite en huidverkleuringen. Bellabaci heeft dit product gemaakt om homeopathische aromatherapie toegankelijker te maken, met behulp van de beste natuurlijke ingrediënten, geteeld zonder pesticiden en het eindproduct bevat geen toegevoegde kleurstoffen of conserveringsmiddelen, alleen maar actieve ingrediënten van hoog niveau.

 • gecertificeerde biologische ingrediënten
 • veganistisch
 • samengesteld in Zuid Afrika

Hoe te gebruiken:

 • Voeg 2 druppels toe aan je moisturizer of
 • Voeg 2-5 druppels toe aan je bad of
 • Gebruik als een pulspunt behandeling door het aanbrengen van 1 druppel op je polsen.
 • Gebruik als een natuurlijk parfum ( bij voorkeur op een plaats waar het niet wordt blootgesteld aan de zon)

Disclamer en contra-indicaties;

Niet gebruiken tijdens zwangerschap of borstvoeding. Onze concentraten vervangen nooit een medische behandeling zoals voorgeschreven door je arts. Als je allergisch bent voor een van de ingrediënten dan het product niet gebruiken. niet blootstellen aan de zon en neem contact op als je onder behandeling bent bij een arts of je de concentraten mag gebruiken.

Deep-Relax detoxMuscle-SupportRenewRevive

Deep Relax                         Detox                    Musscle Support                 Renew                       Revive

 

 

 

Nieuw MEDIHEEL bij Bellabaci

elim spa facebook banner

Elim doc

Mediheel is een revolutionair nieuw voetverzorgingssysteem met 7 innovatieve producten die met elkaar samenwerken om de beste pedicure resultaten te behalen. Dit systeem is ontwikkeld door Elim Laboratories en wordt gebruikt in het topsegment van spa’s en salons overal over de wereld. Mediheel is een systeem die u weerhoudt om op de traditionele manier op de pijnlijke wijze te onteelten.

Hoe is Mediheel ontstaan?

De wens van  oprichtster Shantelle Booysen was dat er een pedicure behandeling op de markt kwam dat na de pedicure behandeling er een lange termijn effect zou zijn en een product met super actieve werkstoffen en anders dan anders.

 

“I trust the scientific solution”

We hebben zeer kritisch gekeken naar de traditionele manier van pedicure zodat we deze eventueel konden veranderen naar betere resultaten en fijner om mee te werken.

We kwamen tot de conclusie dat de technologie die we hebben toegepast alleen maar voorkwam bij gezichtsbehandelingen.

Het vijlen en snijden van eelt moet verleden tijd worden. Wanneer je de voet namelijk te veel vijlt zal het lichaam een signaal krijgen om juist de huid te beschermen en daarom meer eelt aanmaakt. Een chemische peeling is daardoor ontwikkelt die een keratolytisch effect heeft die ervoor zorgt dat dode huidcellen  verwijdert word op de hiel. De chemische peeling is een alkaline oplossing Sodium Hydroxide van 11+ pH en heeft dus een neutraliser nodig om de huid weer in balans te krijgen. Daardoor de ontwikkeling van ons tweede product de Mediheel ph Neutraliser.

Wanneer we kijken naar traditionele scrubs welke zout, suiker of zand bevatten. Persoonlijk vind ik deze te heftig waardoor we een wax pearl bead welke zachter is voor de huid gecombineerd met een Alpha Hydroxy Acid om gladde mooie voeten te krijgen.

Dan de soaks, traditionele soaks zijn zacht, hetzelfde welke je vind in je conditioner of  wasmiddel. Terwijl we meer schimmelwerende eigenschappen nodig hebben en we hebben toen de schimmelwerende Spa Additive met Tea tree en Rozemarijn ontwikkelt.

Onze Foot Perfector moest een geweldige bijzondere massage medium worden. Er was alleen 1 ding wat we moesten bereiken was de voeten te genezen zonder dat je in je schoenen slipt na de behandeling. Onze unieke gel poeder techniek garandeert een anti slip effect na het einde van de pedicurebehandeling. We hebben silicone toegevoegd, dit geeft een geweldige glijmiddel voor het masseren van de voeten, maar droogt snel en geeft een beschermende laag waardoor ook het anti slip wordt bereikt.

De Cuticle MD olie is de eerste anti schimmelwerende nagelriemverzorgingsproduct met een mix van 8 oliën en 2 bloemextracten om uw nagelriemen onder alle omstandigheden in conditie te houden

Onze Gold Spritz is onze “Star of the Show”, we wilde een handtekening afgeven aan onze MediHeel pedicurebehandeling met een glamoureuze look aan de benen en voeten. Het product heeft een fijne parfum met een glinsterend effect.

Koop nu de Professional Starter kit of de Callus Removal pack voor thuisgebruik!

RET099-Miracle-Start-kit

 

 

 

 

De Bellabaci magische reinigingshandschoen!

mitt_lowres

Het is belangrijk om uw huid goed te reinigen zowel in de ochtend als in de avond. Waarom? Omdat u s’ nachts afvalstoffen produceert en er vuiligheid van buitenaf op uw huid komt. Op de dag komt u huid ook in aanraking met vuiligheid en make up. Doordat u reinigt zullen de werkstoffen die u daarna op uw huid doet beter worden opgenomen en kunnen hun werk snel en goed doen.  Wij hebben nu een makkelijke manier gevonden om uw huid te reinigen. Voor diegene die lui is om de huid schoon te maken is de Bellabaci reinigingshandschoen een uitkomst. Maak de Bellabaci reinigingshandschoen nat met lauwwarm water en u reinigt in 1 keer al uw make up eraf, ook waterproof mascara en eventuele vuil van buitenaf. Te gebruiken in combinatie met uw reiniging om de poriën nog dieper te reinigen. Je kunt hem na iedere gebruik uitwassen met zeep, kan ook evt. in de wasmachine (liefst wel met een huidvriendelijke zeep), laat de handschoen drogen en voila, klaar voor de volgende reiniging. Hij is makkelijk mee te nemen op reis, eventueel in het vliegtuig te gebruiken. U kunt de reinigingshandschoen ook alleen gebruiken als u last heeft van allergieën. Het werkt als een magneet en is eco-vriendelijk.

Na de reiniging brengt u de Skin Get a Life aan en kunt u de huid met de gezichtscup cuppen. U werkt van binnen naar buiten en voert af langs de hals. Elke baan drie keer. Wist u al, dat de bij de aangesloten Bellabaci therapeuten de producten te verkrijgen zijn en u advies kunt krijgen, hoe u de gezichtscup het beste kunt gebruiken. Neem een kijkje op onze www.bellabaci.nl

skin-face-kitbellacomface1

 

 

Indicaties en Contra-indicaties bij cupping therapie

Kus je lichaam gezond!

kus

Belangrijk is om te weten dat er indicaties en contra-indicaties zijn. Indicaties is wanneer je wel cupping mag toepassen en contra-indicaties is wanneer je geen cupping mag toepassen. Wij raden u altijd aan om een Bellabaci therapeut bij u in de buurt te zoeken om u uitleg te geven over het behandelen van uw indicatie.

 

Wat kun je behandelen met de Bellabaci cups:

Indicaties

Vermoeide, pijnlijke en overbelaste spieren

Verlies van elasticiteit van de huid
FibromyalgieKleine spataderen (zgn. spinnetjes)
Pijn (algemeen of reumatische klachten/gewrichten)Regulering van het autonome zenuwstelsel
CelluliteIschias
Migraine of hoofpijnSlapeloosheid en stress
Buikklachten c.q. darmklachtenVerminderde energie
Vochtretentie,oedeem en lymfe stagnatieOnvruchtbaarheid
OntgiftenStriae en littekenweefsel
ArtritisVerkoudheid en griep
Rug en gewrichtspijnHoest/astma (geeft verlichting bij taaislijmziekte)
Na borstkanker oedeemtherapie (wel onder begeleiding vanhuidtherapeut)Fibrosis (wel onder begeleiding huidtherapeut)

 

Wanneer je geen cupping mag toepassen

Contra-indicaties

Hernia (wel onder begeleiding fysio)Levercirrose of geschiedenis hiervan
ZwangerschapHartziekte of geschiedenis hiervan
Kanker (minimaal remissie van 5 jaar)Ongecontroleerde hoge bloeddruk
BloedziektenDiabetici 1
Beschadigde open huidEnergie tekort
Spataderen (wel erom heen)Bloed verdunnende medicijnen, Ascal is geen probleem.
FlebitisRosacea en acne wel evt. nek of waar geen acne zit om af te voeren.
Nierfalen of geschiedenis ervanPermanente fillers (gezicht)

 

LET OP:

Cupping therapie vervangt geen enkele medische behandeling. Stop niet met medicatie en vraag altijd aan uw behandelaar of deze therapie veilig voor u is en geen kwaad doet bij een andere behandeling. Veiligheid voor alles, het gaat om uw gezondheid en uw welzijn. Neem ook altijd eerst contact op met u huisarts of behandelend arts.

Behandel de menopauze met cupping therapie

meno-1024x640

Of u nu in de 40 of 50 bent wanneer het toeslaat, krijg je overal kriebels alleen al als je er aan denkt. Door het te negeren en het je te laten besluipen, breng je het er slechter vanaf dan een paar stappen het voor te zijn, en liever er langzaam naar toe te glijden, met de minste hoeveelheid ongemak voor uw lichaam en gezicht. U kunt zichzelf trakteren op Cupping Therapie bij de Menopauze, voor een natuurlijke maar effectieve alternatief.

De overgang (of menopauze) is de periode rond de laatste ovulatie of eisprong en menstruatie van een vrouw en markeert het einde van haar vruchtbare periode. De hormonen in het lichaam van de vrouw moeten in die periode een nieuw evenwicht zoeken. De meeste vrouwen hebben hun laatste ovulatie en menstruatie zo rond hun vijftigste jaar. In de maanden of jaren daarvoor begint de menstruatie al onregelmatiger te worden. In de overgang verandert je lichaam doordat de eierstokken minder hormonen oestrogeen gaan produceren. De overgang is een natuurlijk stadium in het leven van een vrouw. Het is dus geen aandoening, hoewel je er wel (veel) last van kunt hebben. Door een paar positieve veranderingen te maken kunt u nog steeds jong en actief blijven en hoe eerder u begint, hoe kleiner de kans u zal zijn dat er extreme overgangsklachten zijn.

Het begin van overgangsklachten zijn:

 • hartkloppingenBody-and-face-cup-combo-300x158
 • Opvliegers
 • slaap en angst verstoringen
 • gevoelens van depressie
 • overmatige transpiratie
 • pijnlijke borsten
 • duizeligheid
 • hoofdpijnen
 • spierpijn

Cupping Therapie, voor het gezicht en lichaam, kan een enorme opluchting geven en ook steun bij het voor zijn, het uit te stellen en vertragen het begin van de symptomen van de menopauze. Het belangrijkste effect van cupping therapie, is dat het bloed constant stroomt. Waar het bloed vrij kan stromen, zal er nooit een gebrek aan zuurstof en voedingsstoffen zijn die aan de cellen verstrekt wordt. Dit zorgt ervoor dat er optimale hormonale productie is; toxines worden verwijderd en daardoor wordt het proces van overgangsklachten vertraagt. Gebruik de gezicht cups dagelijks voor slechts een paar minuten, het stimuleert collageen en elastine, door de cellen de fibroblasten te stimuleren, vind er regeneratie en veerkracht van de cellen plaats.
Wanneer u huidklachten heeft bij de menopauze en u gebruikt hiervoor een product in combinatie met de cups, deze zorgen voor een diepere product penetratie, door het openen van de poriën en het osmose proces. De effecten van een doorbloeding kunnen worden gevoeld een uur na de behandeling van zowel bewegende(massage), of bij staande cupping.

Met de Bellabaci cups kan je jezelf makkelijk behandelen of maak een afspraak bij één van onze getrainde en gecertificeerde Bellabaci therapeuten. Trakteer uzelf regelmatig op een behandeling deze zorgt voor duurzaamheid en kwaliteit van leven voor de komende jaren, op natuurlijke manier!

 

Happy Cupping!