Kus jezelf gezonder!

CUPPING DE NIEUWE MANIER VAN MASSEREN

bloedcirculatie

Bloedcirculatie, waarom is dit zo belangrijk?

Bloedcirculatie of ook wel genoemd de bloedsomloop is een van de meest belangrijke functies in het lichaam. Het levert zuurstof naar de hersenen, verhoogde voedingsstoffen toevoer naar andere organen. Het is belangrijk dat ons lichaam goed functioneert. Het zorgt er ook voor dat we een gezondere huid kunnen krijgen en het helpt bij de celgroei. Slechte bloedcirculatie kan worden veroorzaakt door roken, voeding, trauma, gebrek aan lichaamsbeweging, te lang zitten, en bloedstolsels kunnen allemaal bijdragen aan een slechte bloedsomloop. Er zijn vele manieren om de doorbloeding van het lichaam te verbeteren. Dingen zoals lichaamsbeweging en gezonde voeding kunnen helpen deze te verbeteren.

 

Lichaamsbeweging en bloedcirculatie

Je bloedvaten verwijden wanneer je goed beweegt. Slechts 30 minuten bewegen kan al helpen de doorbloeding te verbeteren. Uit onderzoek blijkt dat matig intensieve beweging zelfs dichtgeslibde bloedvaten en microcirculatie voor een groot deel kan herstellen. Het verlaagt ook je bloeddruk en verbetert capaciteit van je longen. Bewegen is voor iedereen belangrijk maar vooral voor mensen die op hun werk de hele dag zitten of nu thuiswerken. Wandelen geeft energie, helpt onthaasten en verbetert creativiteit. Loop elke dag 10.000 stappen. Plan voor jezelf elke dag even beweging in. Er zijn leuke wandelapps of luister je podcast tijdens het wandelen. Zelf mijn favoriet van Michael Pilarzyk. De wandel app van de hersenstichting is erg leuk om te doen.

 

Voeding

Door bewust met voeding om te gaan. Leer je steeds meer leuke weetjes welke invloed kunnen hebben op je lichaam. Voedingsmiddelen met voldoende vitamine C en E kunnen helpen om de doorbloeding te verbeteren. Het toevoegen van gember en knoflook aan uw gerechten kan helpen bij de circulatie. Van cayennepeper is aangetoond dat dit ook de bloedstroom verbetert. Maar ook granaatappel, uien, kaneel, vette vis, bieten, Kurkuma, Groene bladgroenten, citrusvruchten, walnoten, tomaten en bessen. Belangrijk is natuurlijk weer wel, neem nooit te veel van 1 soort, maar juist variëren is het belangrijkste. 

 

Aminozuren

Bepaalde aminozuren kunnen helpen om de bloedstroom in het lichaam te verbeteren.
Arginine is een aminozuur dat kan helpen om de bloedsomloop te verbeteren. Het creëert stikstofmonoxide in het lichaam wat cruciaal is voor een goede circulatie. Met zijn vermogen om doorbloeding te bevorderen verbetert het ook een gezond immuunsysteem en gezondere haargroei.

Een goede bron van Arginine zijn belangrijke eiwitten zoals collageen, die gemakkelijk aan dranken zijn toe te voegen, smoothies, shakes en anderen.

 

Wellness

Het ontspannen van je lichaam kan ook helpen om de bloedstroom te verhogen.
Ademhalingsoefeningen kunnen je geest kalmeren en stress verminderen. Yoga kan helpen om de doorbloeding te verbeteren als je tegelijkertijd hier ademhalings-oefeningen doet. Massages helpen bij gespannen spieren en het verminderen van stress wat ook weer de doorbloeding verbetert.

IJsmassage

Cryotherapie oftewel ijsmassage betekent het therapeutische gebruik van kou. Onze VIT-ICE® kan je zowel cosmetisch gebruiken als therapeutisch. De VIT-ICE® stelt je in staat om een eenvoudige manier een ijsmassage uit te voeren. Het kan tijdens de behandeling in de salon, of thuis in een ontspannend bad of douche. De wisselende temperaturen versterken de voordelen van deze therapie. Het stimuleert de doorbloeding maar zet ook lymfe aan om beter te doorstromen in combinatie is dit magisch met cupping  Lees meer over ijsmassage op de volgende pagina 

ijsmassage

Dit zijn de voordelen

blog over Bellabaci cupping massage

Rochelle heeft een passie voor cupping en ijs. Welke effecten het heeft op het lichaam. Je kunt alles aan haar vragen en wil je helpen naar het beste resultaat! Je kunt mij altijd Whats appen of mailen. 06-55343924 Maar er is veel terug te vinden op de website. 

Deel onze berichten dat zou ik super tof vinden. Ik vind dat iedereen moet gaan cuppen dit is super gezond voor het lichaam.